Zeljko Puhovski / CROPIX
SUPERKUP ABA LIGE

CIBONA OSTALA BEZ PLASMANA U POLUFINALE, FAVORIZIRANA BUDUĆNOST SVLADALA HRVATSKOG PRVAKA Zagrepčani pokazali tko je novi ljubimac publike

Hrvatski košarkaški prvak Cibona nije se uspio plasirati u polufinale Superkupa regionalne ABA lige kojemu je domaćin, u susretu četvrtfinala Cibona je u petak izgubila od Budućnosti sa 71-77 (16-17, 16-19, 22-13, 17-28).
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 28. rujan 2019. 00:50

Imala je Cibona prilike u trećoj dionici odmaknuti se od Budućnosti na osjetnu razliku, pa možda i prelomiti ogled četvrtfinala Superkupa ABA lige, no na kraju je momčad iz Podgorice ušla zadovoljno s minus pet u posljednju četvrtinu i ondje – pobijedila 77-71.

„Vukovi“ su na polovini zadnje četvrtine imali plus dva, a onda je dvoranu ohladio Justin Cobbs tricom uz pogođeni faul za prednost Budućnosti (61-59). Uzvratio je Rhett na drugom kraju (koš plus faul) za pola koša prednosti. Nakon nekoliko razmjena vodstva, Bamforth (ukupno 25 poena) je kod gostiju strpao tricu za 66-62, a ubrzo, Zoran Nikolić podiže na 69-63 dvije minute prije kraja i to sastav Ivana Velića više nije mogao vratiti. Bivši trener Cibone, a sada podgoričkog sastava Slobodan Subotić tako je stigao do pobjede na poznatom parketu.

Cibona se dopala u Draženovom domu na otvaranju sezone, oko 1500 ljudi je imalo što vidjeti. A jasno je tko je ljubimac zagrebačke publike – svaki potez Roka Prkačina bio je popraćen aplauzom. Matic Rebec je pokazao dosta dobrih stvari, bio je najefikasniji kod Cibone s 12 poena uz šest asista, ali i nekoliko manje dobrih (dva faula za isključenje na kraju).

- Problemi koji su nam se javljali kroz pripreme su i danas bili prisutni. Napadačka neuigranost, zatim nismo kaznili lošu obranu protivnika... S defenzivnim dijelom zadovoljan, osim zadnje četvrtine u kojoj su oni imali otvorenih šuteva i to je prelomilo. Generalno nije dobro kada izgubite, ali izgubili smo od snažnog i kvalitetnog protivnika.

Budućnost će tako u polufinalu na Cedevitu Olimpiju (drugi par su Primorska i Partizan) koja je bila jako blizu da se nakon zagrebačkog debija ekspresno vrati u Ljubljanu – slovenski klub pod ravnanjem Slavena Rimca je tek u produžetku slomio FMP u četvrtfinalu sa 101-92. FMP je inače, pokazao dosta dobru košarku, momčad je jača no lani, a s druge strane će Rimac morati još dosta vremena provesti pred pločom za crtanje. Momčad još nije uštimana, osobito u obrambenom dijelu. Ponajviše je Rimčeva momčad patila u skoku (41 u usporedbi s 53 FMP-a od čega 21 napadački), a u tom dijelu bi moglo pomoći najnovije pojačanje – centar Maik Zirbes.

- Na kraju je utakmica mogla otići i na drugu stranu. Utakmica kao i većina naših do sad – na momente dobro pa na momente loše. Mogu biti nezadovoljan s nekim stvarima, ali i pitanje je koliko je realno da neke stvari profunkcioniraju u mjesec i pol dana. Optimist sam i gledam pozitivne stvari. Pokazali smo karakter i došli do produžetka i do pobjede, znači da momčad želi, a za nešto ozbiljnije trebamo još više kvalitete, rekao je Rimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:49