Foto: Ranko Suvar / CROPIX
DVOBOJ RIJEŠEN U DRUGOJ ČETVRTINI

CIBONA RAZBIJENA U LAKTAŠIMA, IGOKEA LAKO DO POBJEDE PROTIV DESETKOVANIH ZAGREPČANA Vukovi u velikim problemima uoči borbe za ostanak u ABA ligi

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 28. prosinac 2018. 21:19

Igrači Cibone izgubili su na gostovanju u Laktašima 87:69. Cibona je drugi put ove sezone izgubila od Igokee, u petak daleko uvjerljivi no što je to bio slučaj u Zagrebu kad su Vukovi pobjedu prokockali u samoj završnici. Bez Amerikanaca Jeffersona i Raleyja-Rossa te Slavice, koji je također napustio Toranj, Ivan Velić je u Laktašima na raspolaganju imao samo 10 igrača, a jedini pravi centar bio je mladi Krešo Ljubičić. To su u 13. kolu ABA lige maksimalno iskoristili Sava Lešić i Tomislav Zubčić, faktor iznenađenja bio je Đorđe Milošević, a Igokea je sa 34 poena u drugoj četvrtini zapravo riješila ovu utakmicu.

Iako su dva Ljubičića (Marko i Krešo) te kapetan Marin Rozić u trećoj četvrtini poništili dvoznamenkasti zaostatak, odnosno doveli Vukove na samo "minus" pet (57:52), ponovo su se "upalili" Lešić, Milošević i Zubčić, a kad je Dalibor Ilić na ulazu u 34. minutu stavio tricu za 70:55, bilo kakva nada gostiju je potpuno nestala. Štoviše, Igokea je do kraja potpuno razbila Cibonu jer je manje od 20 razlike završilo samo zbog dekocentracije domaćih u posljednjoj minuti.

S obzirom na to da su Igokea i Cibona sada izjednačeni s omjerom 5-8, a na ljestivi ABA lige petog i posljednjeg dijele tek dvije pobjede, međusobnih 0-2 s društvom iz Laktaša donosi Ivanu Veliću i njegovim igračima velike probleme u borbi za ostanak.

Porazu unatoč, nepravedno bi bilo nakon ove utakmice ne istaknuti dodatno 20-godišnjeg Krešu Ljubičića, koji je sa 15 poena nadmašio svoj kombinirani učinak (13) u protekla četiri kola, odnosno otkad ga je Velić uvrstio u rotaciju za ABA ligu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 08:31