Cibona je pregazila Krku u 7. kolu Aba lige

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ABA LIGA

Cibona razbila Krku i upisala najuvjerljiviju pobjedu sezone; Gnjidićev povratak skinuo pritisak s kluba

Zagrebački je sastav slavio s uvjerljivih 90:52, a već je na poluvremenu bilo jasno tko će slaviti
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 08. studeni 2021. 20:04

No Lovro, no party. Preciznije: Gnjidićev povratak značio je i pobjedu Cibone u važnoj utakmici ABA lige. Izgubili su "vukovi" bez Lovre Gnjidića i u Splitu (ABA liga) i doma protiv Zadra (hrvatsko prvenstvo), ali su sinoć s njim u momčadi i startnoj petorci dominirali protiv Krke (90:52, malo prije toga bilo je i najvećih četrdeset razlike, 90:50).

Na koncu je Gnjidić na parketu proveo 17 minuta, ali s njima je igra bila puno brža nego inače. Bez njega, koliko god još uvijek mlad bio, ova momčad teško može funkcionirati protiv sebi ravnopravnih ili još jačih momčadi. Postigao je 10 koševa (dvice 2/3, trice 2/2) s po četiri skoka, asistencije, ali i izgubljene lopte. Ali s četiri osobne pogreške zbog koje je zamijenjen kod 55-35 u trećoj četvrtini...

"Važan nam je, ali važan nam je i svaki drugi igrač", nije želio daleko u komplimentima ići trener Vladimir Jovanović.

Cibona je tako prekinula niz od tri poraza u ABA ligi. Od Partizana (s Gnjidićem, ali oni su ionako puno jača momčad), od Studentskog centra (Gnjidić igrao 10 minuta) i spomenuti poraz u Splitu. Sada su opet u pozitivi (omjer 4-3, na diobi od 5. do 7. mjesta), a imponira i visoka pobjeda jer je Krka izravan suparnik pa je moguće i zatvaranje kruga na kraju ligaškog dijela sezone.

"Nisam razmišljao o rezultatu, tražim od igrača da na semaforu prate samo vrijeme i da igraju kao da je 0:0", rekao je Jovanović.

Prkačin je postigao 14 koševa, Reuvers i Nakić po 11, Vranković 10. Cibona je imala 37 skokova, 24 asistencije i 11 ukradenih lopti, šut za tricu 13/21 (Nakić i Radovčić 3/4, Reuvers 2/2) Za Krku Rok Stipčević 9 koševa (trice 1/7), Marko Arapović pet.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:05