Sani Aranitović tješi tragičara Ivana Majcunića

POTRESENI VUKOVI

Cibona se oporavlja od šokantnog poraza, trener nazvao tragičara: ‘Ima u životu i gorih stvari‘

"I dalje tvrdim da se možemo nadati doigravanju", poručuje trener Dino Repeša
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 17:57

Svaka analiza utakmice, posebno nakon poraza, još šokantnog poput onoga u četvrtak navečer koji je zadesio Cibonu u sudaru s Borcem, nije neka sreća. Međutim, Vukovi su se okupili u petak ujutro ne bi li protresli još jednom ono što se dogodilo protekle večeri. U kojoj su, za podsjetnik, imali 86:81 na dvadeset sekundi do sirene, imali su i 86:83 i loptu na 11 sekundi do kraja. Onda je Ivan Majcunić predao loptu Ronaldu Seguu koji je bacio kontru i tu je poentirao Danilo Tasić uz faul Ivana Majcunića. I otišlo se u produžetak, u kojemu Vukovi više imali nikakve šanse.

Što je Dino Repeša, Cibonin trener imao za zaključiti jutro nakon poraza, u posljednjem okršaju Vukova u 2023. godini?

- U analizi smo podvukli i naše dobre i loše svari na toj utakmici. Ono što se nameće kao zaključak jest da moramo popraviti naš radni dio. Što se napada tiče, tu možemo biti zadovoljni jer smo u osnovnom dijelu zabili 86 poena. Međutim, trebamo tražiti više dubine u našoj igri, kako ćemo i hoćemo li je dobiti tek treba vidjeti.

Šesta pobjeda bi puno značila

Kako je noć preživio tragičar Ivan Majcunić?

- Čim sam došao kući nakon utakmice nazvao sam Majcunića i izrazio sam mu svoju podršku. Rekao sam mu da u životu ima i gorih stvari i da ga to što je napravio ne čini lošijim igračem. I da opet imam tu situaciju, vratio bih Majcunića na parket, možda samo u drugačijoj ulozi.

U toj završnici u igri nije bilo Krešimira Radovčića, koji je nešto ranije izašao šepajući s terena, ali se onda vratio u igru u produžetku?

- Uhvatili su ga grčevi, nije mogao hodati, vidjelo se da šepa. Još je ranije tražio izmjenu, no tada sam pozvao minutu odmora. Kad je napokon izašao s terena, mislio sam da ga više ne mogu koristiti, ali on je imao veliku želju da nam pomogne u produžetku, da se vrati u igru.

image

Dino Repeša

MARKO TODOROV/Cropix

Šteta u porazu od Borca je tim veća jer je Cibona mogla do šestog trijumfa u sezoni, a s time bi pogled prema doigravanju bio prilično bistar. Naime, nema dvojbe oko toga kako će u drugom dijelu sezone ABA liga biti lošija nego u prvom dijelu. Puno će se tu prilika otvarati u posljednjih 12 kola...

- I dalje stojim iza izjave koju sam dao neposredno nakon što sam preuzeo Cibonu. Mi se možemo nadati doigravanju. Trenutačno je situacija takva da se momčadi ispod nas, FMP i Krka, pojačavaju, dok se ovi iznad nas oslabljuju. Liga će stoga do kraja biti vrlo izjednačena, to je sigurno.

Uskoro će stići i posljednji dan 2023. godine, to je rok koji je Uprava kluba dala igračima kada bi na njihove račune trebala sjesti jedna plaća, kad bi se stvari trebale početi sređivati. Kako se sada stoji po tom pitanju?

- Koliko znam, neke su se stvari stabilizirale, neke su bolje nego u vrijeme kad sam dolazio. Iako, naravno, ne mogu govoriti u tuđe ime. Koliko znam, postoje određena sredstva koje bi klub trebao dobiti, pa se situacija, kažem, čini boljom nego prije mjesec dana...

Mora se skinuti blokada

U međuvremenu je otišao Alex Stein, znači li ta stabilizacija mogućnost da se dovede neki igrač ili je prioritet napraviti sve kako bi cijela momčad zaigrala i u domaćem prvenstvu i na završnici Kupa? Jer dovoditi igrača koji bi mogao samo odigrati 12 utakmica za Vukove, samo ABA ligu, nema smisla...

- Ako se mene pita, između toga dvoje ja bih odabrao da ova momčad ostane na okupu i da se svi registriraju za domaća natjecanja. Jer mi smo Cibona, mi smo u igri za dva trofeja i od toga ne bismo trebali odustati. Ta opcija mi je stoga draža, ali ako može i jedno i drugo, da dovedemo igrača, a da taj može igrati s ostatkom momčadi hrvatsko prvenstvo, onda bi to bilo najbolje - zaključio je Dino Repeša.

Doista, bilo bi to iz perspektive trenera najbolje. Ali pitanje je koliko je izvedivo. Velika stvar za klub bila bi što hitnije skidanje blokade na FINA-i kako bi Cibona mogla aplicirati za sredstva od Grada u godini 2024. Jer bez toga, sve bi moglo postati jako, jako upitno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:03