GORAN MEHKEK Cropix
ABA LIGA

Cibona slavila protiv Mege nakon drame produžetaka! Filip Bundović odigrao briljantnu utakmicu u pobjedi Vukova

Nakon četiri kola Cibona je na četvrtom mjestu sa dvije pobjede i dva poraza
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. listopad 2022. 14:28

MEGA - CIBONA 93:100 (23:34, 26:22, 18:18, 24:17 - 2:9)

MEGA: Branković 9p, 6s, 3a, Rudan 6, Uskokovć 3p, 4a, Kobzysty, Cazalon 14p, 5s, 3a, 4il, Đurišić 15p, 5a, Kovačević, Cerovina 4p, 3s, Rorie 14p, 5s, 4a, Grbović 17p, 9s, Milosavljević 11p, 6s, Mušikić.

CIBONA: Radovčić 10p, 4a, Mesiček, Perasović, Smajlagić, Majcunić 15p, 4s, Mazalin 14p, 4s, 7a, 3il, Aranitović 10p, 8s, 3a, 3ol, Baković 13p, 6s, Kapusta 10p, 6a, 4il, Bundović 28p, 6s, 3il.


Iako je Josip Sesar stigao u Beograd, na noge Megi, bez četiri igrača, jer su Blaž Mesiček i Sven Smajlagić samo sjedili na klupi da se popuni broj od deset igrača u zapisniku, a ozljede su u Zagrebu ostavile uz Krešimira Ljubičića i Nikolu Maleševića, Vukovi su pokupili i drugu pobjedu u novoj sezoni ABA lige. U čevrtoj utamici, stigla je i prva gostujuća pobjeda.

Sa samo osam igrača u rotaciji Cibona je izdržala Megu, izdržala je i produžetak te na koncu slavila sa 100:93, u utakmici koju je kontrolirala do posljednjih pet minuta osnovnog dijela, a imala je i nekoliko puta - od početka druge četvrtine pa nadalje - i 13 poena viška. Ipak, Mega je dominacijom u skoku stigla na 87:82 u posljednje tri minute, a onda je Vukovima stigla i nagrada. Ozlijedio se Nikola Đurišić, peti je penal napravio Danko Branković, a Sesar je smirio momčad, pa su individualnim akcijama Filip Bundović i Lovro Mazalin opet stavili Cibonu u pobjedničku poziciju. Štoviše, da je Borna Kapusta pogodio oba slobodna bacanja na deset sekundi do konca, imali bi Vukovi možda pobjedu i u osnovnom dijelu utakmice. No, Kapusta je ipak kod 91:91 ishodio faul u napadu Cazalona, a utakmica je otišla u dodatnih pet minuta.

I tu je bez daha ostala Mega, a ne Cibona, što je veliki kompliment za zagrebačku momčad. Riješila je dodatnih pet minuta Cibona sa 9:2, Mega je ostala samo na neuspješnim pokušajima šuta za tri poena, a kada je Borna Kapusta pogodio iz reketa za 100:93 na 53 sekundi prije kraja, slavlje Cibona je moglo početi.

I imala je Cibona i te kako razloga za slavlje. Jer, uzmite samo da je prvo poluvrijeme odigrala vrhunski, s 14 asista i 56 postignutih poena. Uzmite samo da je Filip Bundović nakon Mornara, odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu, a ovaj se puta zaustavio na 28 poena. S time da je odmah s tri trice otvorio reket Mege, ali i Cibonu stavio u dominantnu poziciju već u uvodnoj četvrtini.

No, nije Bundović bio jedini junak Vukova. Najbolje utakmice u dosadašnjem dijelu sezone odigrali su Aleksandar Aranitović, Ivan Majcunić i Krešimir Radovčić. Marko Baković je opet plijenio energijom, Borna Kapusta i Lovro Mazalin kreacijom i iskustvomdržali su Vukove izvan problema, a ruku je dao i najmlađi, Ivan Perasović. Josip Sesar je složio momčad puno ranije nego se to bilo tko sa strane mogao nadati, pa je Cibona jedno od najvećih iznenađenja početka sezone, ne samo u Hrvatskoj.

Uostalom, sjetite se samo da ova momčad praktički nije postojala do 20. kolovoza, a nemojte zaboraviti da ona trenutačno, barem je tako bilo u Beogradu, igra bez čak četiri igrača (Mesiček, Ljubičić, Smajlagić i Maleševć). I ima skor u ABA ligi 2-2, a u petak čekaju Borac kod kuće za moguću vezanu treću pobjedu u ABA ligi ove sezone. Usput, bila je ovo vezana četvrta pobjeda Vukova, jer uz dva trijufma u ABA ligi, vezali i dvije pobjede (Cedevita Junior i Dnamo) u HT premijer ligi.

Cibona je bolja nego se itko imao pravo nadati. I neke jače, svakako skuplje Cibone, recimo, nisu znale kako dobiti u Beogradu, pa makar i Megu.

Važna je ovo pobjeda i za ostvarivanje jednog od ciljeva sezone, a to je ostanak bez puno problema u ABA ligi. Dvije pobjede su na kontu na nakon četiri kola, prva u gostima. A još ima za odigrati 22 kola i još se treba dogoditi utakmica u kojoj će Josip Sesar imati na raspolaganju cijelu momčad.

Mega je pala, slijedi priprema za Borac, za pozitivni skor nakon pet kola. A ovo u Beogradu bila je pozivnica navijačima. Isplati se vidjeti ova Cibona. Ona kojoj nije problem zabijati devedeset poena, ona koja podijeli preko dvadeset asista svaku utakmicu i ona koja zna kako slaviti u neizvjesnim završnicama. Dobili s Vukovi dvije takve uzastopno; u trećem kolu Mornar, u nedjeljnoj beogradskoj matineji Megu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:20