ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
ABA LIGA

Cijela Cibona jedva zabila 66 poena, američki bekovski par u beogradskoj momčadi kombinirano 49...

Poraz Cibone, FMP slavio pod Tornjem. To je četvrti poraz Vukova ove sezone u regionalnom natjecanju
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. studeni 2021. 20:10

FMP je odnio pun plijen iz Draženove dvorane, svladao je Cibonu sa 69:66 na krilima sjajnog američkog bekovskog para. Prvi igrač dosadašnjeg dijela ABA lige, Bryce Jones, stavio je Vukovima 21 poen, a Garrett Nevels je odigrao najbolju utakmicu otkako je u ABA ligi, a stigao je u nju iz Portugala, ubacio je pod Tornjem 28 poena. Kombinirano njih su dvojica zatrpala Cibonin koš s 49 poena. Cijela Cibona je zabila 66. Jedva.

FMP je imao čistu ideju što mu je za činiti u Zagrebu i čini se da je ključ bio u zaustavljanju kreacije igre Vukove, odnosno agresivnom presingu s kojom je usporen napad Vukova, a kako Lovro Gnjidić ne bi poenima učinio nered FMP-u, kako je to radio u Čačku, oduzeta mu je desna strana, usmjeravan je ulijevo. Sve je to od Cibone napravilo sterilnu momčad, ali držala je obrana. Cibona je tu zaustavila FMP na 29 poena u prvom poluvremenu i da Bryce Jones nije držao svoju momčad glavom iznad vode, Cibona je mogla, zahvaljujući obrani, već u prvom dijelu štošta dobro napraviti za sebe.

Najbolje što je Cibona odigrala bila je prezentacije iz treće četvrtine, kad je Danko Branković donio poene učmalom Ciboninom napadu, ali je i zagospodario reketom u obrani. Imala je Cibona 47:38, ali je onda primila seriju od 14-0 za vodstvo FMP-a 52:47. Tu je Vlada Jovanović izvadio redom Brankovića, Prkačina i Gegića...

Bez Brankovića na kraju

I utakmica je otišla na jednu loptu. U njoj su Vukovi promašivali bacanja, dva Roko Prkačin, dva Krešimir Radovčić, iako je neku nadu donio Mateo Drežnjak s dvije pogođene trice, ali i osam vezanih poena, no Cibona se nije uspjela othrvati dvojici američkih bekova i upisala je četvrti poraz u sezoni.

- Jest, nije nikada dobro kad se promašaju bacanja, ali nije izgovor, ali FMP je imao više odmora do ove utakmice od nas. Na koncu smo napravili i neke faule na deset metara od koša u bonusu, sve je to utjecalo na poraz - rekao je Vlada Jovanović, koji je objasnio i zašto na koncu nije igrao s Dankom Brankovićem... - Odlučili smo preuzimati sve, znali smo da će oni igrati “pick”, pa je tu bio Reuvers.

Dodao je Cibonin trener ovo:

- FMP je bio na koncu svježiji, s više koncentrancije, a to i naš loš šuterski dan utjecalo je da izgubimo utakmicu. Imali smo periode odlične igre u obrani, ali nismo to materijalizirali. Znali smo što želimo napadati u jednom dijelu, ali nismo pogađali.

FMP je radio dobar posao u obrani, posebno na organizaciji igri, a tu je bila i ideja da se Lovro Gnjidić usmjerava na lijevu stranu, nakon što je izneredio Borac u proteklom kolu.

- U odsustvu Vildoze, znali smo da na playu imaju Gnjidića i Radovčića, a nama je bio cilj da Gnjidića isključimo iz igre nakon one partije u Čačku, kao što je i Ciboni bio cilj da pokuša isto s Jonesom. U dobrom dijelu smo u tome uspjeli, iako je Gnjidić imao prednost u visini, pa je mogao izbacivati lopte na vanjske pozicije, Jones je bio dovoljno agresivan na njemu - rekao je gostujući trener Nenad Stefanović.

Cibona je tako upisala četvrti poraz ove sezone, a kako je raspored ne mazi, svaka pobjeda do 15. siječnja bit će zlata vrijedna za ovu momčad. Usput, Vlada Jovanović s ovim momcima neće moći tko zna što raditi tijekom pauze, jer će mu pola momčadi biti u reprezentaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:54