RONALD GORSIC Cropix
TOTALNA PROMJENA PLANOVA

Cirkus u Ciboni ide dalje: Objavili smjenu za koju već danima zna cijeli Zagreb pa sve povukli!?

U petak će Vukove na gostovanju u Beogradu voditi - Bariša Krasić
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. listopad 2024. 15:33

Nakon što je iz kluba odaslana najava sutrašnje utakmice 5. kola ABA lige u kojoj Cibonu čeka FMP u Beogradu (19.00), na društvenim mrežama je objavljena fotografija trenera Chrisa Thomasa s porukom "hvala na svemu". Dakle, dogodilo se ono što su "svi" u Zagrebu znali, Amerikanac je nakon mjesec i pol dana postao bivši trener Cibone. Ili nije...

"Chris Thomas zbog obiteljskih razloga privremeno napušta Zagreb, vođenje momčadi preuzet će Bariša Krasić".

Ta je pak objava, ovaj put s drukčijom Thomasovom fotografijom, osvanula na društvernim mrežama umjesto prethodno napisane pa izbrisane "zahvale".

image

KK Cibona objavila je oproštajnu zahvalu treneru Chrisu Thomasu na društvenim mrežama pa je odmah potom brzo obrisala

SCREENSHOT/KK CIBONA

Uglavnom, cirkus pod Tornjem se nastavlja. Nakon što su u Zagreb nekoliko dana prije sezone doveli američkog trenera za kojeg nitko u Hrvatskoj nije čuo, dok on pak prije toga vrlo vjerojatno nije čuo ni za Hrvatsku, ni za Zagreb, ni za Cibonu, te je pritom stigao s trojicom stranaca koji su programirani za nositelje igre, sad momčad ponovo vraćaju u ruke Bariši Krasiću. I ponovo privremeno, makar bi trebalo biti jasno kako je Thomas otišao da se više ne bi vratio, dok objašnjenje kaosa s objavama vjerojatno leži u činjenici da uvjeti raskida s čovjekom koji je, uz trenersku, preuzeo i dužnost sportskog direktora, još uvijek nisu definirani.

image

Chris Thomas

RONALD GORSIC Cropix

U međuvremenu je jedan od spomenute trojice stranaca, onaj koji je trebao biti "glavni i odgovorni" na terenu - Cat Barber - već napustio Zagreb. Usput se ozlijedio i kapetan Krešo Radovčić pa Cibona posljednje dvije utakmice igra bez playmakera, što bi trebao popuniti Roko Rogić koji je ovaj tjedan trenirao s Vukovima, no, ugovor očito nije potpisan na vrijeme da zaigra već danas u Beogradu.

- Definitivno nismo u dobrom ritmu, niti u dobrom stanju. Imamo puno problema u momčadi s ozljedama i odlascima. Igramo praktički bez playmakera, ali što je tu je, to je sport. Borit ćemo se i moramo pokušati odigrati dobru utakmicu te biti bolji nego u prethodnoj - kaže Bariša Krasić, "dežurni vatrogasac" pod Tornjem sad već posljednjih nekoliko sezona.

image

Bariša Krasić

NIKSA STIPANICEV Cropix

Podsjetimo, Krasić je tjedan ili koji dan više prije no što će Thomas "osvanuti" u Zagrebu, ljetos bio imenovan trenerom Cibone, da bi sezonu krenuo kao pomoćnik u ABA ligi, ali i vodio utakmice u PH jer Amerikancu temeljem svojih propisa - strani trener mora imati osvojen seniorski trofej - HKS nije izdao licencu.

Podsjetimo još nešto, direktor Cibone zove se Tomislav Šerić i on je jedini čovjek koji povezuje sve investitore - indijske, kineske, malezijske, američke... - koji su se unazad dvije plus godine spominjali u kontekstu "spašavanja" negdašnjeg europskog giganta. Koji je, evo, spašen do te mjere da danas imamo "ovo". Tako je možda najbolje oslovljavati Cibonu jer "ovo" se klubom ne može nazvati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. listopad 2024 20:19