Tornado, navijači KK Zadar

 LUKA GERLANC Cropix
‘NEPOKOLEBLJIVI SMO‘

Cure detalji kaosa iz Zadra: Policija uhvatila dvojicu huligana, internetom kola sporna objava navijača

Na jednoj je Facebook stranici osvanula sadržajno poprilično jasna poruka navijača Zadra
Piše: SNObjavljeno: 12. studeni 2023. 07:58

Dva su odvojena incidenta sa zadarskih ulica obilježila subotnju večer. U prvome, napadnuti su članovi delegacije KK Crvena zvezda koji su stigli u grad dan prije košarkaške utakmice između Zadra i Crvene zvezde. U drugom, napadnuta su i dva srpska novinara koja su stigla pratiti utakmicu.

Nakon niza priopćenja, kako oba kluba, tako i zadarske policije, odnosno same ABA lige, počeli su kružiti detalji koji su na ovaj ili onaj način povezani s kaosom koji se dogodio. Podsjetimo, ABA liga je reagirala, zasad nema naznaka o tome da će se utakmica koja treba početi u nedjelju od 17 sati u dvorani na Višnjiku igrati bez prisutstva publike.

Internetom kola poruka zadarskih navijača objavljena na Facebook stranici KK Zadar Fans, koja je objavljena još u srijedu, 8. studenog. Nagađa se da bi ona mogla imati veze s onim što se dogodilo nekoliko dana, odnosno večeri kasnije.

"Došao je trenutak da dignemo svoj glas i pokažemo svima da nas nikakva nepravda neće slomiti! Prošla utakmica nas je ostavila sa gorčinom u ustima, ali to nas neće zaustaviti. Ovo je prilika da se uzdignemo i pokažemo svima da smo nepokolebljivi. Pozivamo sve vas da dođete na utakmicu i date podršku našoj momčadi. Neka se dvorana trese od naše strasti i energije. Neka naši igrači znaju da smo uz njih bez obzira na sve!

Naša odanost klubu neće biti narušena nikakvim sudačkim odlukama. Neka protivnički igrači znaju da su došli u našu utvrdu, gdje se nepravda kažnjava strašću i vjerom u našu momčad. Neka naša glasna podrška bude neprijateljima noćna mora. Neka naša strast bude oružje koje će nas dovesti do pobjede.

Ovo je trenutak da dokažemo kako nas ujedinjene nitko ne može pobijediti. S igračima i trenerima na parketu, zajedno ćemo pobijediti privatne lobije srpske prćije od lige", stoji u Facebook-objavi.

Inače, iz Zadarske PU objavili su kako su dvije osobe koje su dovedene u svezu s napadima na delegaciju Zvezde, odnosno na beogradske novinare, dovedena u policijsku postaju:

- Večeras, 11. studenog oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske zaprimili su dojave za dva događaja, koji se dovode u svezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog natjecanja u Zadru.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima - navodi se.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. ožujak 2024 15:27