Dino Rađa

 NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
‘MENI SE TO NE SVIĐA...‘

Dina Rađu otprije nije briga za NBA. Sada je rekao da ne prati ABA ligu. Najvažniji je čovjek HR košarke

Član Kuće slavnih NBA-ja danas je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. siječanj 2022. 09:29

Legenda hrvatske, europske i svjetske košarke Dino Rađa kao predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku pri Hrvatskom košarkaškom savezu za srpski Telegraf je izjavio da ne prati ABA ligu, a potom je objasnio zašto:

- ABA liga je odavno prestala biti interesantna, pretvorila se u natjecanje nekoliko klubova, koji dovode more stranaca i tko ima više para, pobjeđuje.

Naš savez je protiv ABA lige i bio bi puno sretniji kad bi naši klubovi umjesto regionalnog natjecanja nastupali u europskim kupovima pod okriljem FIBA-e. Ljetos su nudili i novčanu pomoć ukoliko klubovi (Cibona, Zadar i Split) istupe iz ABA lige i prijave se u neko od europskih natjecanja. Split je izabrao nastupati u oba i eliminiran je u kvalifikacijama za Ligu prvaka u Ateni od švicarskog prvaka nakon što se prethodno mučio s prvakom Cipra.

image

Dino Rađa je po vokaciji uz izbornika Veljka Mršića najvažniji čovjek domaće košarke

RONALD GORSIC/CROPIX

- Ničija košarka nema koristi od ovakve ABA lige – pojasnio je Rađa svoj stav zašto ga ne zanima regionalna liga. – Vidi se po rezultatima reprezentacija u kvalifikacijama, svi se muče. ABA liga bi trebala biti dodatno natjecanje pod kontrolom svih saveza i s ograničenim brojem stranaca. Onda možemo pričati.

Prije godinu dana je Rađa vrlo kritično pričao o NBA ligi u podcastu 1on1, koji je prenio Eurohoops. Bivšem igraču Boston Celticsa se ne sviđa trend i stil košarke, koji je dominantan u najboljoj ligi svijeta.

- Svijet se promijenio, mislim da je NBA liga postala kao All Star utakmica gdje se obrana ne igra, a brojevi se nerazumno pumpaju. Ljudima se to sviđa, ljudi plaćaju za to. Mene nije briga. Drugačija je era i moramo se prilagoditi na neke stvari, nešto je bolje, nešto nije. Mislim da NBA nije bolja nego ranije. Radije pogledam Euroligu, jer u NBA ligi učiniš 25 driblinga, igra se jedan na pet. Harden šutne 50 trica na utakmici i oni to zovu košarkom. Meni se ne sviđa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 03:53