Lovre Runjić (Split)

 JAKOV PRKIC Cropix
ABA LIGA

Druga Zvezdina momčad slavila na Gripama, Split je pobjedom mogao doći jako blizu ovosezonskog cilja

Žuti su odigrali dobru utakmicu, no bodovi s ove utakmice ipak su otputovali za Beograd.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. siječanj 2023. 20:22

SPLIT - FMP 91:95 (26:19, 12:19, 23:29, 30:28)

SPLIT Gripe. Gledatelja 1.100. Suci: Koljenšić (Crna Gora), Majkić (Slovenija) i Nikšić (BiH).

SPLIT: Sullivan 8, Gizdavčić, Kalajžić 3il, Tišma 6, Runjić 4p, 3s, Shorter 27p, 9s, 4a, Jukić, Perkušić, Dubravčić, Nelson 28p, 3s, Mavra 18p, 11a, 3il, Šarić.

FMP: Frazier 17p, 3s, 6a, 5il, Beech 4, Pavićević 12p, 3s, Stepanović 17p, 4s, 3a, Šaranović 4, Matović, Izundu 8p, 4s, Vuković, Jenkins 4p, 5s, 4il, Vujičić, Manojlović 18p, 4s, Valinskas 11.

Split je mogao doći do vrijedne, šeste pobjede u regionalnoj ligi, a bilo bi to vjerojatno samo pobjedu daleko od očuvanja statusa ABA ligaša i za sljedeću sezonu. No, FMP, iako je stigao u Split bez Nikole Jankovića i premda je Trent Frazier znao odigrati i bolje utakmice, svakako i Beau Beech, premda je druga Zvezdina momčad patila cijelu utakmicu u obrani od pick and rolla, na kraju je slavila. Pogodili su šuteri FMP-a šest od sedam trica u posljednjoj četvrtini, od čega je Aleksa Stepanović imao svoju najbolju šutersku utakmicu karijere, jer za tri ubacio četiri od pet lopti, jednu i od table u zadnjoj četvrtini, a važnu tricu na ulazu u zadnju minutu pogodio i Litavac Paulius Valinskas za 95:88 i tu je priči bio kraj.

image
JAKOV PRKIC Cropix

U žuti dres se vratio Dominik Mavra i on je nosio Split u prvom poluvremenu sa 12 poena i četiri asista. Mavra je odmah načeo obranu FMP-a, njegov pick s Tyrellom Nelsonom za FMP je bio neobranjiv i Split je imao u dva navrata u prvom dijelu devet poena viška. Trebao je Split, s obzirom na odigrano, imati prednost na odlasku na veliki odmor, ali FMP se preko Nikole Manojlovića vratio do egala na velikom odmoru.

I odmah je na početku nastavka momčad Nenada Stefanovića stavila rezultat pod kontrolu. Frazier je ubacio samo tri poena u prvom dijelu, ali je u nastavku dodao 14, od čega čak 13 u trećoj četvrtini. Mavra je proigravao Nelsona, ali stao u realizaciji, no Split je živio od probuđenog Shannona Shortera. Amerikanac je u prvom poluvremenu ubacio samo dva poena, ali u nastavku strpao 25. I dao je nadu. Međutim, šuterske dionice FMP-a na kraju, pa i skakačka dominacija odveli su favoriziranog gosta do nove, 12. pobjede u sezoni. Žuti su ostali na pet pobjeda i tražit će negdje drugdje svoja dva potreba uspjeha do kraja sezone za mir...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 06:34