RONALD GORSIC Cropix
SLAVLJE U TRILERU

Fenomenalni Kapusta odveo Cibonu do teško izborene pobjede! Publika nosila Vukove kao nikad ove sezone

Imala je domaća momčad puno problema pred utakmicu, no na kraju se bodovi ipak pišu.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. prosinac 2022. 19:31

CIBONA MZT SKOPLJE 87:85 (nakon produžetka) - (22:19, 19:26, 15:18, 19:12 - 12:10)

ZAGREB - KC Dražen Petrović. Gledatelja 1500. Suci: Belošević, Obrknežević i Vesković.

CIBONA: Vuković, Radovčić 7p, 3s, 3a, Perasović 8p, 4s, Smajlagić 11p, 5s, Majcunić 6, Mazalin 13p, 4s, 3a, Aranitović 11p, 6s, Baković 9p, 4s, Kapusta 18p, 4s, 8a, 5il, Bundović 4.

MZT SKOPLJE: Krstevski 14p, 9s, Bursać 3p, 6s, Mićović 17p, 6s, 3b, Caffey 19p, 5s, 4il, Andonoski, Robev, Mekić 2p, 4s, Ware 12p, 8a, D. Stojanovski 11, V. Stojanovski 7p, 4s, Yigitoglu, Pandev.

Malo je toga išlo na ruku Vukovima u posljednjoj utakmici u kalendarskoj godini. Uoči gostovanja MZT-a, fenjeraša ABA lige, Cibona je zbog viroze ostala bez Blaža Mesičeka i Krešimira Ljubičića, a MZT je stigao u Zagreb s osvježenjem na klupi u vidu Dragana Nikolića. I novom energijom.

Usput, u dijelu otvaranja utakmice koji je momčad Josipa Sesara držala pod kontrolom, tri je penala skupio Lovro Mazalin, a mnogo je toga trebalo ići preko njega.

MZT se tu stabilizirao, Michael Caffey i Dustin Ware su držali uzde igre, a Cibona je tražila povratak s minus devet, jer MZT je imao u trećoj četvrtini i 55:46. Josip Sesar se pokušao vratiti u utakmicu s četiri vanjska igrača. Borna Kapusta, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Sven Smajlagić i Marko Baković bili su njegov odabir, uz kombiniranu obranu u kojoj se sve preuzimalo. I kad se činilo da sve klizi niz vjetar, ukazao se Borna Kapusta. Prvo je pogodio tricu na 18 sekundi do sirene za 75:75, prvo izjednačenje u drugom poluvremenu, a kad je Caffey promašio zadnji napad, Kapusta je pod svoje uzeo i produžetak. Ubacio je još jednu tricu, asistirao je Bakoviću na čisti zicer i Majcuniću na tricu. I opet, morali su Vukovi mučiti do kraja, jer je kod 87:85 Marko Baković promašio dva slobodna bacanja na četiri sekunde do kraja, ali je u napadu skočio Sven Smajlagić, ali i on je promašio prvo, a drugo namjerno, no nije više bilo vremena za MZT...

image
RONALD GORSIC Cropix

- Velika i vrijedna pobjeda. Niti mi sami nismo očekivali da ćemo imati šest pobjeda na pola sezone. Veliki je problem za nas bila promjena trenera MZT-a, a morali smo igrati i bez Mesičeka i Ljubičića. Nismo bili pravi, kao da se stvorio ugođaj da smo veliki favorit, ali to nas je sputavalo. Cijelu sam utakmicu pokušavao pronaći petorku, ali sam onda pronašao tu petorku s četiri niska igrača i isprovocirali smo sreću - kazao je Josip Sesar, Cibonin trener.

Dragan Nikolić, novi trener MZT-a je dodao:

- Cibona je bila sretnija od nas, prati ih sreća, ali to je i zaslužila. Nije to klub koji bi trebao brinuti o tome hoće li postojati, no sada je prebrinula sve brige oko ostanka u ABA ligi. Mi smo izgubili glavu na kraju, promašili smo penal u završnici, pa primili tricu, iako to nismo smjeli.

Treba još dodati kako su Vukovi imali sjajan ugođaj na tribinama. Kao niti jednom ove sezone nosila ih je publika od prve do zadnje minute, a skupila i gotovo 1.500 navijača.

Za neku sretniju 2023. godinu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:29