Filip Bundović prošle godine u dresu Cibone

 GORAN MEHKEK/Cropix
NAKON GODINU DANA

Filmski scenarij u Domu sportova, vratio se omiljeni igrač Cibone, navijači mu skandirali

"Dosta sam se izmorio pa me trener često morao vaditi", ispričao nam je Filip Bundović
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 27. siječanj 2024. 07:04

Uistinu filmski djeluje ono što se u četvrtak navečer dogodilo pod svodovima dvorane Doma sportova. Nije to bila neka rezultatski najbitnija utakmica, niti se na obje strane igrala lepršava košarka. Ali vratio se. Vratio se omiljeni igrač gotovo svih navijača Cibone. Vratio se Filip Bundović (29). Proširio je rotaciju umorne petorke Vukova i jednostavno je samo nastavio gdje je stao, tamo negdje prije skoro godinu dana, dok ga u tome nije zaustavila ozljeda ramena. Upravo nakon njegove ozljede igre Cibone su bile sve lošije te su ostali bez šansi u obrani naslova prvaka Hrvatske.

U prvom dodiru s loptom Bundović je pogodio za tri poena. Kasnije se jednostavno sve otvorilo te ga s druge strane nitko nije uspijevao zaustaviti. Ispratio je Cedevitu Junior s 31 poenom, a omalena skupina navijača Cibone često je tijekom utakmice skandirala njegovo ime.

Nakon "Sani, Sani", sada je tu i Bunda tako da navijači Cibone, uza sve svoje probleme koje imaju u klubu van terena, na terenu imaju dva ljubimca, dva igrača zbog kojih bi dom Dražena Petrovića u nastavku sezone morao biti nešto puniji.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Dugo već traje ta romansa Bundovića i navijača Cibone, još kada je rođeni Zagrepčanin u jesen 2018. prvi puta obukao dres Vukova. Nešto prije toga bio je jedan od najboljih igrača lige u dresu Šibenke, a već u prvoj sezoni s Cibonom je u finalu prvenstva Hrvatske pomeo Cedevitu i praktički ju skupa s pobjedničkim košem Dominica Gilberta poslao u Sloveniju.

Odlazio je, no nigdje nije pružao partije kakve je u Ciboni. Prošle godine u ovo vrijeme, netom prije ozljede, bio je jedan od najboljih u osvajanju kupa Krešimira Ćosića, tako da ga sad zajedno sa svojom ekipom može i obraniti.

Nakon godine dana vratili ste se i prema prikazanom na terenu izgledalo je kao da nije bilo nikakve pauze.

- Da, nije me bilo skoro godinu dana. Već sam s ekipom odradio tjedan dana treninga, tako da se polagano vraćam. Mislim da ovo ipak nije prava slika, jer odigrao sam odličnu utakmicu, ali to je bilo na svježinu. Dosta sam se izmorio pa me trener često morao vaditi, stalno sam ulazio-izlazio. Morali smo se stalno rotirati, zbog manjka igrača. Odigrali smo odličnu utakmicu i na kraju više nego zasluženo slavili.

Kakvo je stanje s ozljedom ramena?

- Rame je u dobrom stanju, ne bih ja ni krenuo igrati da od doktora nisam dobio zeleno svijetlo da mogu krenuti. Lagano sam se uveo u treninge i moram se sada iz utakmice u utakmicu spremati, iz treninga u trening, te doći u što bolje stanje i probati što bolje odraditi ovu sezonu i ekipno i individualno.

Bliži se završnica kupa Krešimira Ćosića. Vi ste branitelji naslova. Mislite li da možete ponovno podići taj trofej?

- Dat ćemo sve od sebe da dođemo do tog pozitivnog rezultata. Problem nam je, svakako, skraćena rotacija i morat ćemo se boriti od početka do kraja ako želimo biti konkurentni i obraniti kup.

Svakako ste jedan od idola navijača Cibone, uzevši u obzir zadnjih par godina. Kako gledate na to i kakav je osjećaj?

- Drago mi je. Ovo mi je već četvrta sezona u Ciboni. Jednostavno su me sjajno prihvatili i sretan sam zbog toga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:18