Transparent na tribinama s porukom gradonačelniku Tomaševiću

 GORAN MEHKEK Cropix
VUKOVI UGODNO IZNENADILI

FOTO: Cibona zamalo srušila Beograđane, Draženov dom poslao dramatični apel gradonačelniku Tomaševiću!

Cibona je poražena u završnici, a prvi je put igrala s Tomislavom Buljanom i Domagojem Proletom
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. listopad 2023. 22:38

Cibona - FMP 89: 93 (20:22, 31:21, 14:27, 24:23)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 500. Suci: Pukl (Slovenija), Belošević (Srbija) i Davidov (S. Makedonija).

CIBONA: Radovčić 6a, Perasović 11p, 5s, Mustapić 4p, 3s, Proleta 16p, 5s, 4il, Majcunić 9p, 3s, 5a, Pavković, Aranitović 12p, 3s, 3a, Stein 18p, 5a, 3il, Buljan 16p, 4s, Bošnjak 3.

FMP: Watson 12p, 5s, Živanović 11p, 3s, Subotić 8p, 3s, Pavićević 2, Stepanović 21p, 4s, Walker 3p, 3a, Šaranović 12p, 4a, Simović, Matović, Vuković, Ašćerić 2p, 3s, Besson 22p, 8a, 3il.



Cibona je odigrala prvi puta ove sezone kompletna, doduše bez Domagoja Vukovića, koji je bio pod temperaturom. I u takvom sastavu, posebno na domaćem parketu, Vukovi će biti kompetitivni. FMP je na kraju slavio sa 93:89, ali je Cibona mogla, ostao je dojam čak i uz anergiju koju je imali, iščupati i puno više.

Momčad Jakše Vulića odigrala je napadački sjajno prvo poluvrijeme. Ubacila je 51 poen, trice je šutirala 8-11, imala je odlično otvaranje Ivana Perasovića i sjajno zatvaranje prvog dijela Domagoja Prolete. Vukovi su sa 51:43 otišli na veliki odmor, a pri tome je momčad doista disala punim plućima.

image

Jakša Vulić

GORAN MEHKEK Cropix

Međutim, FMP je otvorio drugo poluvrijeme sa značajno većom agresivnošću i malo je reći da se na tu obranu Vukovi nisu snašli. FMP je tako odmah po izlasku iz svlačionici složio niz od 8-0 i uhvatio Cibonu.

Tamo gdje su u prvom stali Perasović, Proleta i Aranitović, nastavili su Stein i Tomislav Buljan, kojeg su zavezali brzi prekršaji u uvodnih dvadeset minuta. I Cibona je bila živa u utakmici dok se FMP nije odlijepio u posljednjoj četvrtini. Balša Živanović je pogodio prvu tricu od table, a onda je na to nadodao još dvije, Aleksa Stepanović je bio nezadrživ i FMP je na samo sto sekundi do sirene imao, činilo se, nedostižnih, 87:78. Ipak, Vukovi su kupili još jednu nadu, pa su samo 40 sekundi uhvatili FMP koš-faulom Buljana, tricom Ivana Majcunića i još jednom tricom Buljana. FMP je opet u prednost doveo Hugo Besson, prelaganim prodorom, da bi Stein na drugoj strani promašio jedno od dva slobodna bacanja, a u penal završnici Bojan Subotić je odnio pobjedu za Beograd.

image

Alex Stein

GORAN MEHKEK Cropix

- Nakon odličnog prvog dijela nismo imali prave odgovore kad je FMP podigao agresivnost u obrani, puno smo lopti izgubili, a izgubili smo i napadačku ideju. I s penala nismo precizni, pa je logično da je ova utakmica otišla na stranu FMP-a - rekao je Cibonin trener Jakša Vulić, a gostujući strateg Nenad Stefanović je dodao:

- Ovo je za nas velika pobjeda. Imali smo čudna dva tjedna, izgubili smo tijesno kvalifikacije za Ligu prvaka u Tursku, pa smo brzo nakon toga igrali s Krkom i to tijesno izgubili, a imali smo i promjene u sastavu. Treba nam vremena. Druga je četvrtina za zaborav, a ostalo je bio način na koji trebamo igrati. Ova će nam pobjeda biti motivacija za dalje - zaključio je FMP-ov trener.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U Draženovom domu bilo je 500-injak gledatelja, a pažnju je privlačio veliki transparent s porukom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću:

"Naš grad nas je ubio 2011., naš grad nas može spasiti 2023. Gradonačelniče Tomaševiću, po čemu će vas pamtiti povijest?".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 19:11