Detalj s treće utakmice finalne serije ABA lige

 DRAGANA STJEPANOVIC/KK PARTIZAN NIS/ABA LIGA
NOĆNA REAKCIJA ZVEZDE

‘Gađali su nas vrećama pljuvačke, prošli smo pakao! A zahtijevamo da nam se kaže da moramo pokloniti titulu...‘

‘Sve što je bilo, dokumentirat ćemo! Valjda će nakon četvrte utakmice svi živi izaći iz dvorane.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2022. 07:20

Nakon treće utakmice finalne serije ABA lige u kojoj je Partizan smanjio ukupnu prednost Crvene zvezde na 2:1 krenuo je, pretpostavljamo, val priopćenja. Prva je reagirala Zvezda, čiji su igrači i prateće osoblje, kako se nalaže u objavi za javnost, bili izvrgnuti teroru i nasilju od strane domaćih navijača. Utakmica je završila rezultatom 68:65 za Partizan, a četvrti dvoboj igra se u petak od 18.30 sati, također u dvorani Pionir u Beogradu. Utakmica je bila prekinuta u zadnjoj minuti, suci su nakon jednog Partizanovog timeouta otišli u svlačionicu, a zatim su to učinili i igrači. Igra se nastavila tek kad se ispraznio donji dio tribina, na inzistiranje Zvezde.

Priopćenje KK Crvena zvezda prenosimo u cijelosti:

„KK Crvena zvezda mts nakon cjelokupnog kaosa koji je viđen u trećoj utakmici finala neće i nema pravo više šutjeti! Zbog svojih sportskih ambicija, rada koji je uložio u ovoj sezoni s višestruko manjim sredstvima od protivnika u finalu, konačno i zbog milijuna navijača našeg kluba, ali i košarkaške javnosti koja je primorana gledati nemile scene, topovske udare, kaos, gađanje i vrijeđanje igrača, našeg trenera i stručnog stožera, naše delegacije koja je od početka utakmice bila izložena torturi poput gađanja s vrećicama punim pljuvačke, upaljačima, mobilnim telefonima, staklenim bocama, ali i pogađanja i udaranja sudaca pri izlasku iz dvorane?“

image

Detalj s treće utakmice finalne serije ABA lige

DRAGANA STJEPANOVIC/KK PARTIZAN NIS/ABA LIGA

„I sve to uvjetima u kojima je zbog prenatrpane dvorane sa skoro 1500 ljudi više od kapaciteta dvorane i ogromne kondenzacije, parket bio sklizak i uvjeti nemogući za odigravanje normalne košarkaške utakmice? Uz sve navedeno uz neprikladne komentare u izravnom prijenosu utakmice, nakon kojih bi se mogli zapitati ‘gledamo li iste događaje i istu utakmicu?’

KK Crvena zvezda zahtijeva da nam se javno kaže nakon ovoga što smo preživjeli u trećoj utakmici – da „moramo“ pokloniti titulu i „pokriti“ sezonu najtrofejnijem treneru, kao i da na tom „putu“ moramo istrpjeti ono što normalan čovjek ne može, a što je košarkaška javnost vidjela i tijekom trosatnog kaosa koji je za nas počeo još prije nego što je počela utakmica (o čemu ćemo obavijestiti javnost i sve dokumentirati u četvrtak).

Nakon druge utakmice u kojoj smo bili izloženi ogromnom pritisku i osude javnosti u djelomično režiranoj predstavi pojedinaca, ostaje nam samo nakon ovoga što smo doživjeli u trećoj utakmici i ovom kaosu vjerovati da će u četvrtoj utakmici u kakvim god okolnostima se igrala, svi živi izaći s parketa. Jer ispred sporta postoje i neke važnije stvari!“, zaključuje se u priopćenju Crvene zvezde.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:23