Slavlje Zadra nakon pobjede u Beogradu 

 CROPIX Cropix
BUDUĆNOST NA VIŠNJIKU

Grad košarke se diže na noge, Krešin dom će ponovo podrhtavati, Budućnost je veliki izazov

Utakmica se igra s početkom u 18 sati, uz televizijski prijenos na prvom kanalu Arenasporta
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 19. studeni 2022. 06:51

Zadar se, ne samo momčad, nego i cijeli navijački puk uvelike priprema za ogled 7. kola regionalne ABA lige u kojem kao gost na Višnjik dolazi momčad crnogorske Budućnosti. U dosadašnjem tijeku Prvenstva, Zadrani se s učinkom odnosno omjerom 4-2 nalaze korak ispred suparnika (3-3). K tome, Podgoričani stižu u nimalo osobitom raspoloženju, broje dva poraza u nizu, dok Zadar još uvijek plovi na euforiji pobjede protiv Crvene zvezde u Beogradu. Zvezdi su “pokazali mišiće”, ali i košarkaško umijeće te u konačnici slavili iznimno važne bodove. Upravo je taj trijumf ostavio Zadar u samo vrhu ljestvice, iznad su samo Partizan i FMP, što je nedvojbeno klupsko vodstvo potaknulo na golemu promidžbu pa je, uz svu skromnost, nemoguće ne očekivati veliki broj gledatelja, moguće i rekordan posjet u odnosu na nekoliko posljednjih sezona.

- Za pobijediti ekipu kakva je Budućnost moraš biti na najvišoj razini. Dolaze nakon dva gostujuća poraza od FMP-a i Igokee i bit će silno motivirani da se vrate u pobjednički ritam. Takve su utakmice u pravilu uvijek teške i stoga pozivam navijače da nam pomognu jer uz publiku igrači daju i onaj posljednji atom snage - kazao je trener Danijel Jusup koji ističe važnost podrške s tribina.

Gosti pod pritiskom

Prema zanimanju navijača, Uprava KK Zadar može trljati ruke jer će se posve prazna blagajna dobro popuniti, što bi u jednom dijelu moglo odagnati financijske probleme koji stoje pred njima. Krešin dom nedvojbeno će vrvjeti od navijača i podrhtavati od gromoglasne potpore zadarske momčadi.

Valja ponovno podcrtati Jusupovo razmišljanje o motiviranosti Budućnosti, ali i dodati pritisak koji je nad njima. Primjetno je kako unatoč tomu što imaju momčad posloženu za Eurokup i ABA ligu, među njima nema one potrebne kemije koju se može primijetiti kod Zadra. Jer, za nikoga od igrača praktički nema izgubljene lopte, čak se u stranu mora potisnuti i dobar dio slabijeg izdanja protiv Gorice. I to je razumljivo iz razloga što svi neko vrijeme nisu bili na okupu. Dario Drežnjak bio je s reprezentacijom Hrvatske, Sani Čampara je pak reprezentativac Bosne i Hercegovine. Nadalje, nakon ozljede tek se vratio Luka Božić, pa je trebalo vremena da se posloži pobjednički mozaik. Ne smijemo smetnuti s uma kako se upravo protiv Gorice tražilo taj povratak u natjecateljski ritam, jer su kondicijski treneri naveliko radili na održavanju visoke razine tjelesne spreme.

- Čeka nas sigurno zahtjevna utakmica protiv izvrsne momčadi Budućnosti. Neće biti lako, ali ćemo se dobro pripremiti kako bismo došli do pobjede - kazivao je Karlo Žganec nakon Gorice te je i on posegnuo za pozivom navijačima.

- Njihovo prisustvo nam mnogo znači kako, s njima će put do pobjede biti lakši. Odličan nam je suparnik, mi igramo dobro i zaslužili smo podršku.

Kad je već pala Zvezda...

Ono što može zabrinjavati jest činjenica kako su neki igrači u borbi s virozom, ali ovako velike i važne utakmice jače su od svega. Zanimljivo, nedugo nakon Zvezde s klupe beogradske momčadi morao je otići trener Vladimir Jovanović, dok Budućnost također dolazi s njegovim imenjakom i prezimenjakom Vladimirom Jovanovićem, kojeg bi poraz također mogao odvesti prema smjeni.

Nije prvi put kako je Zadar s Jusupom na klupi specijalist za skidanje klubova koji se već nekoliko sezona bore za naslov prvaka ABA lige, pa se može zaključiti:

Kad je već pala Zvezda, zašto ne bi pokleknula i Budućnost. I to na Višnjiku...