DUSAN MILENKOVIC/ATA IMAGES/PROFIMEDIA Dusan Milenkovic/ata Images/profimedia
TAKO BLIZU

Hrvati ostali na korak do senzacije, Partizan se izvukao u trileru nad trilerima u Podgorici

Majstorica serije četvrtfinala ABA lige igra se u ponedjeljak, Studentski centar nije uspio slaviti
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 21:14

Studentski Centar je prije nekoliko dana senzacionalno savladao Partizan u Beogradu. Na krilima Zvonimira Ivišića koji je realizirao slobodna bacanja slavili su usred Beograda 84:83 i napravili pravo iznenađenje. I bili su na pragu toga da u Podgorici naprave najveće čudo u povijesti ABA lige. Ili ih pak Partizan nije ozbiljno shvatio? Međutim, James Nunnally tricom u odlučujućem trenutku, pola minute prije kraja dovodi goste na tri poena prednosti. Partizan se iskoprcao, slavio 81:79 i osigurao majstoricu u Beogradu.

Studenti su igrali jako dobro, ali čak 21 izgubljena lopta, sastojak je s kojim se ipak ne može poraziti Partizan. Tim Andreja Žakelja imao je prednost u većem dijelu meča, ali na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 40:40. Čak je Partizan mogao otići s vodstvom, ali Exum nije realizirao dodatno bacanje. Maksimalna prednost prije pauze išla je do plus šest (31:25), a nakon toga je Željko Obradović zatražio minutu odmora i igrači su proigrali nakon minute dobre ‘galame‘ na klupi i stigli do izjednačenja 32:32. Imao je u trećoj četvrtini SC Derby u jednom trenutku i plus sedam (47:40), međutim preko raspoloženog Exuma koji je bio najefikasniji kod Partizana s 24 poena, tri skoka i četiri asistencije, gosti su se ponovno približili i cijelu posljednju četvrtinu igrali koš za koš. Exuma je pratio Nunnally s 23. Kod domaćina je prednjačio Fletcher Magee s 15 dok je Ivšić imao 12.

Drežnjak je na 2:45 pod pritiskom obrane promašio šut za tri (73:73) i igrači u bijelim dresovima mogli su doći do vodstva. Ali LeDay zaista nije imao svoj ‘day‘ i promašio je otvoren šut, a općenito je utakmicu zatvorio s pet poena. No kad neće on, morat će Nunnally pogoditi bitnu trojku kojom su minutu i pol prije kraja pobjegli Studentima na plus tri. I kad je sve mirisalo da će se u ponedjeljak igrati majstorica u Beogradu, Zvonimir Ivišić našao se na pravom mjestu. Uhvatio je šut Baćovića, koš faul za izjednačenje. Ali ovoga puta nije mogao biti heroj. Promašio je bacanje, a onda Nunnally po istom receptu - trica i gotovo. Partizan se spasio sramote i treću utakmicu ugostit će u ponedjeljak u Beogradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:18