GORAN MEHKEK Cropix
ODIGRAO VELIKU UTAKMICU

Junak Cibonine premijerne pobjede: ‘Do konca sezone skinut ćemo mi i nekoga baš velikog‘

‘Odigrao sam neke utakmice poput ove, ali ova je bila drukčija. Bila je baš važna zbog svega...‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. listopad 2022. 14:39

Imao je takvih večeri Filip Bundović. Onih u kojima mu ide, onih u kojima ga protivnik ne udvaja, pa se on razigra, a kasnije mu mogu staviti soli na rep.

Takav je bio protiv Mornara, ne samo zbog 25 poena i sedam skokova koji se kočopere na statistici. Filip Bundović je pogodio sva četiri penala na kraju, s njima je kreirao pobjedu Vukova. Prvu u regionalnoj sezoni. Bio je Bundović samo dio mehanizma Josipa Sesara koji je sjajno funkcionirao i u kojemu su on i Borna Kapuste bili udarne igle, ali baš je svatko dao ruku...

- Odigrao sam neke utakmice poput ove, ali ova je bila drukčija. Bila je baš važna zbog svega što nam se događa. I stoga je ovo jedna od najdražih pobjeda u karijeri. Pokazali smo u toj utakmici karakter, nismo se predavali niti kad smo osjetnije gubili. Mornar je puno kvalitetniji i iskusniji od nas, posebno su opasni s bekovskih pozicija, ali mi smo vjerovali do kraja i isplatilo se...

Tako je Cibona skinula prvi regionalni skalp, ali i prvi skalp Darona Fattsa Russella otkako je ovaj u Europi. Nije Ciboni zabio 47, nije otišao niti preko 40, zaustavio se na "samo" 35. Čudo od igrača...

- Igrao sam protiv sličnog profila igrala, ali ne protiv nikoga tko šutira s tolikim samopouzdanjem, tko ima takve ovlasti na terenu i koji je opasan sa svih pozicija. Njemu se doslovno mora biti sasvim blizu. No, u jednu ruku mi smo na koncu i slavili jer je on sve uzeo u svoje ruke. Ivan Perasović ga je dobro branio, odradili smo i nekoliko odličnih timskih obrana na njemu, baš smo dobro reagirali.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kad je Russell promašio šut s centra za produžetak sa sirenom, Bundović je skočio na Josipa Sesara. Očito je kemija s trenerom vrhunska...

- Trener nam je cijelu utakmicu govorio kako je važno da ne dopustimo da se Mornar odlijepi, da stignemo do završnice u nekom egalu i ispostavilo se kako je u pravu. Dao nam je motivaciju i vjeru da smo u stanju dobiti Mornar. Uostalom, on to bolje od nas vidi sa strane, jer dok igraš, vruć si, unutra si. I uspjeli smo, bez obzira na kratku rotaciju, izdržali smo iako su neki igrači opterećeni faulima, sve smo uspjeli.

A Filip Bundović, hladan kao led na koncu s crte, cijeli se tjedan mučio s upalom grla.

- Stigao sam na trening dan prije utakmice, odradio tu neki kraći trening, pa još malo trenirao na sam dan utakmice. Ne znam niti sam kako, ali uspio sam izdržati i odigrati, ajmo reći dobru utakmicu.

Koliko je ostalo snage, je već u nedjelju čeka Cibonu Bundovićev lanjski klub, klub u kojemu je, uostalom i ponikao. Cedevita Junior nije,orala igrati u petak, ona je u petak proučavala tajne Cibone ne bi li ih zaskočila u nedjelju.

- Neću se vaditi na umor, nema to smisla. Nisam u naročitom stanju, ali pokušat ću se do utakmice što je moguće više odmoriti. Znam da će oni biti motivirani, a mi ćemo se spremiti.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Koliko vrijedi ova nova Cibona?

- Sigurno je kako imamo kvalitete, a imamo i jako dobrog trenera. Dižemo se iz treninga u trening, a taj dobar rad će se isplatiti kroz sezonu i nadamo se kako ćemo biti sposobni i za veće domete.

Mornar je pao, imate tu prvu pobjedu u prva tri kola ABA lige. Hoće li biti problema oko očuvanja regionalnog statusa?

- Da smo izgubili u petak, tko zna kako bih odgovorio na ovo pitanje. Sasvim je sigurno da ćemo pokušati što je ranije moguće osigurati postanak, kao što se nadam i da ćemo do konca sezone skinuti barem jednog velikog, jakog protivnika u ABA ligi. I ne sumnjam u to, jer mi ćemo se držati zajedno, razmišljati ćemo i nadalje kao momčad i ostati pozitivni.

Pa dokle ih to dovode. Petak i slavlje protiv Mornara dalo je Vukovima krila, to je definitivno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 00:30