Slavlje igrača Cibone

 ABA LIGA
VELIKA POBJEDA

Kakav preokret Cibone u završnici! Zagrepčani brzom serijom nadoknadili devet poena razlike, Repeša isključen

Mustapić je bio ključan u završnici dvoboja u kojoj su i domaćini pomogli s nekoliko promašaja
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 16. prosinac 2023. 19:40

IGOKEA CIBONA 87:91 (20:21, 26:20, 20:23, 21:27)

LAKTAŠI – Sportska dvorana Laktaši. Gledatelja 550. Suci: Saša Pukl, Uroš Nikolić, Ernad Karović.

IGOKEA: Bošković, Atić 10p 6s, Tanasković 4p, 4s, Stanković 2, Jošilo 6p, 4s, Nakić 4, Nikolić 16p, 4s, Milosavljević 22, Marić 3, Carmichael, Jeremić 9, Moody 11.

CIBONA: Buljan 6p, 6s, 5a, Bošnjak 7, Perasović 2, Radovčić 8, Aranitović 21p, 4s, Vuković 15p, 4s, Proleta 2, Stein 2, Mustapić 22, Majcunić 6p, 4a.

Košarkaši Cibone, predvođeni novim trenerom Dinom Repešom nastavili su niz pobjeda svladavši Igokeu u Laktašima rezultatom 87-91. Cibonu su do velike pobjede predvodili Aleksandar Aranitović s 21 poenom i protiv bivšeg kluba iznimno motivirani Jakov Mustapić s 22 poena.

Uz sve nedaće koje se zbivaju u klubu, gledajući samo parket, Cibona je utakmicu u Laktašima dočekala u dobrom ritmu. Tri pobjede zaredom u tri različita natjecanja. Nakon što su u prošlome kolu ABA lige porazili Split, uspjeli su u Favbet Premijer ligi iznenaditi dotad neporaženi Zadar, a protiv Škrljeva su izborili završnicu Kupa Krešimira Ćosića.

Novi trener Cibone Dino Repeša u svome službenom debiju na klupi nije imao nimalo lagan zadatak, gostovanje kod druge momčadi ABA lige, Igokee.

Cibona je u utakmicu krenula s puno izgubljenih lopti, a situacija se značajno popravila kada je Repeša uveo Mustapića na mjesto organizatora igre. Tad se aktiviralo i ovosezonsko najjače oružje Cibone, a to je šut za tri poena. Trice su redom pogađali Aranitović, Mustapić, a za prvo vodstvo Cibone pogodio je Vuković (13-15).

Repeša je brzo dao šansu svim igračima koje je imao na klupi, a najlošije je Cibona izgledala kada je napade predvodio Amerikanac Stein. S druge strane Igokea uopće nije imala problema sa svojim Amerikancem Moodyem koji je pogodio je tricu za plus 8 Igokee (33-25), no Matej Bošnjak finom leđnom tehnikom nije dao Igokei da se odlijepi. Do kraja poluvremena Ciboni je najveće probleme radio, šuterski uvijek raspoloženi, Jeremić.

U drugo poluvrijeme Cibona je krenula kao u transu, napravivši seriju 13-1 (47-54) i igrači Dina Repeše potpuno su zagospodarili terenom. Aranitović je potpuno izluđivao bivšeg trenera Cibone Vladimira Jovanovića, no da se Cibona u potpunosti ne razigra pobrinuo se iskusni Dragan Milosavljević.

Ubrzo nakon što je Atić zabio tricu uz faul, zbog druge tehničke isključen je trener Cibone Dino Repeša, a za najvećih plus 9 Igokee zabio je Milosavljević, sedam minuta prije kraja, izgledalo je kao da utakmica ide u mirne vode za Igokeu.

Isključenje Repeše nije ni najmanje pokolebalo igrače Cibone jer je uz liniju stao vojnik kluba Bariša Krasić.

Momčad je potpuno pod svoje preuzeo Jakov Mustapić. Poenima, blokadom i ukradenim loptama dovukao je Cibonu do egal završnice i upravo je on zabio dva bacanja 23 sekunde prije kraja za 87-90. Probao je Jeremić s tricom za produžetak, no skok hvata Buljan koji zabija jedno od dva bacanja za konačnih 87-91 i petu pobjedu u ABA ligi.

Zadnje kolo ABA lige u ovoj godini Ciboni donosi gostovanje u Ljubljani kod Cedevite Olimpije, dok će Igokea za Božić gostovati kod Mege u Beogradu. Ukoliko Split u ponedjeljak pobjedi Megu kod kuće, to će biti prvi put nakon dugo vremena da su sva tri hrvatska predstavnika ubilježili pobijede u istome kolu, jer je Zadar jučer slavio kod FMP-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 23:13