RANKO SUVAR Cropix
TEŠKA VREMENA

Kaos se nastavlja: Završnica ABA lige pretvara se u lakrdiju, ovo nije napravila niti jedna liga na svijetu

Nakon što je nadoknađivala zaostale utakmice poslije zadnjeg kola, u play-offu su stvari posve izmakle kontroli
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. lipanj 2023. 23:25

Teška su vremena za ABA ligu. Nakon što je - kao niti jedna liga na svijetu - ABA liga nadoknađivala zaostale utakmice sezone nakon što je službeno odigrano posljednje kolo, u play-offu su stvari posve izmakle kontroli.

Zbog ulaska u četvrtfinale Eurolige, Partizan je kasnije započeo igrati u doigravanju. I u četvrtfinalu protiv Studentskog centra, kao i u polufinalu protiv Cedevite Olimpija morao je igrati majstorice. Odnosno, onu s Cedevitom Olimpijom tek mora odigrati 6. lipnja, tjedan dana kasnije od druge utakmice, jer Cedevita Olimpija u međuvremenu mora odigrati dvije utakmice finala slovenskog prvenstva.

U isto vrijeme Zvezda čeka već dva tjedna svog protivnika u finalu i dodatno je zakuhala stvar novom odlukom. Naime, srpsko prvenstvo - krnje, jer Partizan i ove sezone ne igra u njemu (sada je, navodno, razlog zakašnjela registracija igrača) - stiglo je do polufinala. Zapravo, tamo se igra samo jedno polufinale, igraju ga Mega i FMP, s obzirom na to da se Zvezda uključuju u prvenstvo tek u - finalu?!

No, sad Zvezda najavljuje kako će ona prvo odigrati finale srpskog prvenstva, tek onda finale ABA lige, što bi značilo da bi finalna serija ABA lige - ako je uopće bude - mogla dobro ući u srpanj.

Što će od svega biti, nitko trenutačno ne zna. Partizan, recimo, ima na plaći i ugovorima igrače samo do konca lipnja. Usput, Štark Arena je zauzeta, pa se postavlja i pitanje gdje će igrati Partizan, ako uopće uđe u finale.

Uglavnom, kaos se nastavlja i sve se doima teškom lakrdijom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 09:13