ABA LIGA

Klinci spustili veliki minus i barem malo zaprijetili! Igokea nanijela osmi poraz Vukovima ove sezone

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. prosinac 2020. 21:44

Cibona je gubila 78:57, igrala se završnica treće četvrtine, a Dragan Bajić je s klupe podigao klinca kojemu je bilo prvi puta, Stefana Simanića. Nakon što je isto napravio prošlog vikenda Jurica Golemac u razbijanju Cedevite Olimpije Vukova, kad je u igru gurnuo Luku Ščuku. Kojemu je isto bilo prvi puta.

Tanka obrana

U to vrijeme Ivan Velić je odlučio da više ne može trpjeti obranu Filipa Bundovića, premda je ovaj opet bio na dvadeset poena te je uvrstio u igru Danka Brankovića. Gurnuo je u vatru i Lovru Gnjidića, koji se oporavio od ozljede prepona, bili su tu Roko Prkačin, Toni Nakić i Krešimir Radovčić. I ta je petorka uspjela barem malo naživcirati Dragana Bajića, morala ga je natjerati i na minute odmora i na vraćanje na teren onih iskusnijih. Jer, Cibonini klinci, a Roko Prkačin je tu donio energiju, spustili su prednost Igokee na samo plus šest na manje od tri minute do konca, kad je Toni Nakić stavio tricu. Završilo je 80:88, ali je Cibona posljednjih deset minuta dobila s 20:9 i to je, realno, jedino vrijedno spomenuti od ove utakmice.

Doduše, bilo bi nepravedno prema Scottieju Reynoldsu zanemariti njegovih 16 poena u prvih devet minuta, s kojima je Cibona barem do druge četvrtine bila rezultatski živa. Kasnije je nešto trpao u napadu Bundović, ali je obrana bila tanka, porozna, a Igokea, iako je došla u Zagreb bez Jovanovića i Ilića, puno kvalitetnija.

Velika razlika u klasi

Cibona je tako upisala osmi poraz u sezoni, a Igokea se dokopala osme pobjede, pa je i u tome očita razlika između klase ove dvije momčadi. Otkako je službeno jasno da Primorska neće nastaviti sezonu, pa će ona ispasti, ostaje bitka za izbjeći pretposljednju poziciju koja vodi u kvalifikacije za ostanak s drugim iz ABA 2 lige. U toj borbi bit će sva tri hrvatska kluba, znači Cibona, Zadar i Split, zajedno s FMP-om i Borcem. Netko od te petorice igrat će kvalifikacije, a Cibona se nada da to neće biti baš ona. Kad se vrati Mateo Drežnjak, kad stekne pravo nastupa Darko Planinić, trebalo bi biti bolje.
Jer, ovako ne ide baš nekako. Da nije bilo klinaca koji su zaprijetili na kraju, bila bi ovo još jedna mučna večer Vukova, da se ne lažemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:24