CIBONA/IVANA DERGEZ Cibona/ivana Dergez
ADMIRALBET ABA LIGA

Mega gostujućom pobjedom kod Igokee osigurala prednost domaćeg terena uoči doigravanju

Najbolji igrač Igokee bio je hrvatski reprezentativac Goran Filipović s 18 koševa i pet asistencija
Piše: HINAObjavljeno: 06. travanj 2024. 23:07

Košarkaši beogradske Mege su pobjedom 92:78 na gostovanju kod Igokee osigurali četvrto mjesto uoči doigravanja za prvaka ABA lige, što im je donijelo prednost domaćeg terena u četvrtfinalnom nadmetanju s ljubljanskom Cedevitom Olimpijom.

Nikola Đurišić je s 26 koševa bio najbolji strijelac Mege za koju je hrvatski krilni centar Andrija Jelavić ubacio 10 poena uz 12 skokova. Najbolji igrač Igokee bio je hrvatski reprezentativac Goran Filipović s 18 koševa i pet asistencija.

U rezultatski nevažnim utakmicama Borac je u Čačku svladao Krku sa 101:83, a FMP u Beogradu bio bolji od Mornara sa 111-94.

U nedjelju (18 sati) će Split ugostiti Crvenu Zvezdu, a rezultat tog dvoboja će odrediti i posljednjeg putnika u doigravanje za prvaka, odnosno momčad koja će se u četvrtfinalu suprotstaviti upravo Crvenoj Zvezdi koja u drugi dio sezone ulazi kao prvoplasirana i ima zajamčenu prednost domaćeg terena.

Splitu je za osvajanje osmog mjesta potrebna pobjeda, a u slučaju da beogradska momčad slavi u nedjelju na Gripama, onda će joj suparnik u četvrtfinalu biti podgorički Studentski centar.

U ponedjeljak (19 sati) će Partizan ugostiti Zadar, ali ishod tog dvoboja ne može promijeniti redoslijed na ljestvici ABA lige pa su preostali četvrtfinalni parovi poznati, a čine ih: Partizan (2) - Igokea (7), Budućnost (3) - Zadar (6) i Mega (4) - Cedevita Olimpija (5).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 23:07