Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
TEŽAK PORAZ VUKOVA

MEGA IZNENADILA CIBONU I TIME OTEŽALA POSAO ZA OBA HRVATSKA PREDSTAVNIKA: Počinje ludnica u borbi za ABA-opstanak, loša predstava hrvatskog prvaka

Košarkaši Cibone poraženi su u 19. kolu regionalne ABA lige u Draženovu domu od do ovog kola posljednjeplasirane Mege Bemaxa 76-87 (13-28, 23-16, 14-28, 26-15).
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. veljača 2020. 23:18

Cibona - Mega 76:87 (13:28, 23:16, 14:28, 26:15)

ZAGREB - Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 1.000. Suci: Koljenšić, Juras i Zamojski.

CIBONA: Bilinovac 4, Rebec 11p, 4s, 4a, Katić 11p, 4a, Bundović 8, Vucić 9p, 6s, 3bl, 4il, Novačić 9, Prkačin 5p, 3s, Badžim 14p, 4s, Rozić, Ljubičić, Gibson 2, Ramljak 3p, 8s.

MEGA: Mišković 17p, 8s, 3a, Perry 9p, 7a, Atić 17p, 7s, 3il, Ašćerić 6p, 3s, Simonović 16p, 8s, Cerovina, Macura, Tanasković 5, Kane 14p, 5s, 3a, 3il, Stanić, Mesiček 3.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon što je svladala Megu u Beogradu, Cibona je tražila pobjedu u Zagrebu nad istim suparnikom - doduše pojačanim Perryjem i Kaneom - kako bi i definitivno tri kola uoči kraja regionalne sezone prebrinula sve brige oko ostatka, ali i pomogla Zadru u grčevitoj borbi, baš s Megom, za ostanak. No, na kraju danu nije dobila ništa. Osim zvižduka.

Mega je protutnjala Zagrebom, otvorila je utakmicu s 11:0 u trećoj minuti, imala je 27:8 u devetoj minuti, a pri tome je Ivan Velić izrotirao deset igrača. Pa su Vukovi nešto smanjili, stigli čak s pet vezanih poena Matica Rebeca na koncu prvog dijela i do prihvatljivih minus osam (36:44), ali kratkog je to bilo daha.

Mega je ponovno goropadno otvorila nastavak, a u 27. minuti je otišla i na 70:41. I, kao što je to bio slučaj na koncu prvog dijela, opet su Vukovi pronašli ritam, ali kad se lovi rezultat, nije to lako. Stigla je Cibona na 68:77 na nešto manje od četiri minute do sirene, Josip Bilinovac je imao i dva slobodna bacanja kod tog rezultata, ali je oba promašio da bi na suprotnoj strani Nikola Mišković stavio tricu. I bio je to, praktički, kraj. Mega je šutirala 15-31 za tri poena, što je 48 posto, a Cibona je s crte šutirala 8-22, što je 36 posto. I 6-23 za tri poena, što je 26 posto. Usput, u drugom dijelu uopće nisu ulazili u igru Ivan Novačič i Marin Rozić, u prvom nije igrao Josip Bilinovac, puno toga je tu bilo čudnoga, a u tom je smjeru išla i konferencija za novinare.

- Loše smo otvorili utakmicu i to je presudilo. Mi nismo bili mentalno spremni za ovu utakmicu, to sam osjetio i na zagrijavanju, a to sam rekao i igračima. Ima za to razloga, ali to ostaje u svlačionici.

Logično je bilo za pitati, koji su to razlozi?

- Nije za javnost, to ostaje u svlačionici.

Onda se to i ne spominje, kad se već ne želi reći u čemu je bio problem. Inače, ostaju repovi..

- Evo, da bude lakše, ja sam krivac jer igrače psihički nisam pripremio za utakmicu. Možete se pripremiti za opciju A, opciju B, opciju C, a ispadne nešto četvrto. I to se događa. Nismo na koncu igrali s Hermesom, igrali smo s ozbiljnom momčadi.

I dogodio se poraz.

- Mi smo stizali, ali Perry i Kane su vraćali prednost Mege šutovima. Nismo dobro niti zagrađivali, bili smo bez energije. Loša je to bila naša utakmica, da ne govorim o šutu 8-22 s linije penala. Ali, to je moja odgovornost. Kao i sve. Trener je uvijek taj koji odgovara.

Tako je zborio Ivan Velić. A Dejan Milijević, Megin trener blistao je od sreće, njegova momčad je stigla do pete pobjede, ima s Cibonom i pozitivan omjer, a to joj nudi šansu da u posljednja tri kola izbjegne ne samo ispadanje, nego i razigravanje za ostanak u ABA ligi.

- Bili smo čvrsti, natjerali smo Cibonu na mnogo grešaka, razigrali se lakim poenima, pa nas je krenuo i šut. Kane je jako puno pomogao, a odradio je dva treninga. Da smo ranije imali Perryja i Kanea, ne bismo niti bili u ovoj poziciji, pogledajte samo koliko zabija Simonović otkako je Perry s nama, teško je igrati bez playa.

S time se složio i Ivan Velić. Cibona se nije, kaže, uspjela pojačati, jer su željeli otvoriti šansu svojim igračima.

Kako bilo, sada će strepiti do kraja. Nakon Kupa ide se u goste Primorskoj (koja je svladala Megu u posljednjem kolu), pa Igokei (koja je razbila Cibonu u Zagrebu) i zadnje kolo se čeka Partizan (koji je najbolji u ligi).

Ako mislite da je Ciboni teško, još je gore Zadru. Nakon pobjede Mege u Zagrebu, Zadar je usamljen na dnu sa samo četiri pobjede.

Uglavnom, bila je to tužna večer pod Tornjem. A publika je Cibonu na koncu ispratila, prvi puta ove sezone - zvižducima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:54