Dominik Mavra
 LUKA GERLANC/CROPIX
ABA LIGA

Mega slavila u Zadru, gosti pogodili čak 13 trica i imali deset skokova više, Petrušev zabio čak 32 poena

Domaći su u 38. minuti poveli, ali potom su primili dvije trice i usput dobili dvije tehničke
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 17. siječanj 2021. 19:20

Zadar – Mega Soccerbet 83:90 (21:21, 19:20, 21:25, 22:24)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Bez gledatelja. Suci: Sreten Radović (Hrvatska), Damir Javor (Slovenija) i Radoš Savović (Crna Gora).

ZADAR: Carter 11, Jordano 6, Justice 11, Palokaj 3, Brala, Vuković 8, Bursać 4, Junaković 13 , Mavra 5, Onuaku 20, Planinić 2.

MEGA: Mišković 2, Smith 6, Petrušev 32, Tepić 5, Kljajević 2 , Momirov 7, Simonović 17, Jovičić, Cerovina 6, Matković 6, Cazalon 7, Langović.

--------------------------

Zadar se još jednom morao pomiriti s porazom u ogledu s Mega Soccerbetom, koja je imala izvrsnog Filipa Petruševa, na sve su zbrojili trinaest trica uz deset skokova više od domaćina.

Inače, Zadrane je povukao Justine Carter i to dvaput, onda je Jan Palokaj pogodio za tri poena, a na sve se dva puta 'naslonio' Chinanu Onuaku. Posve dovoljno za ugodnih 13:4, međutim Mega je počela igrati u napadu, odlično su se postavljali za realizaciju, otud najprije trica Malcolma Cazalona, potom i koševi Stefana Momirova, pa Karla Matkovića, dok je Luka Cerovina s tri poena donio poravnanje na 16:16. Već u tim trenucima bilo je vidljivo kako će u minutama koje dolaze gosti imati sve značajniju prednodt u napadačkom skoku, što im je donosilo drugi napad kojim su držali priključak, jer su u pravilu realizirali barem pedeset posto iz te dobitne kombinacije.

Antonio Jordano je svojom tricom osigurao da se prva dionica zaključi neriješenim ishodom. Opet je u novu četvrtinu Zadar zakoračio gotovo pa na isti način, najprije Jordano, iza njega i Onuaku, upisali su trice. Ali , Mega je puno toga imala u Petruševu, jer ako nije zabio onda je skočio, uz sve bio je odličan s crte slobodnih bacanja. Ponovno je Zadranima problem predstavljao napadački skok gostiju, dobro je pak što ih Mega nije kaznila koliko je mogla, pa su s tri poena Dominika Mavre te pravim ulazom Domagoja Vukovića održavali egal! U zaključku, devetnaest skokova Mega ili devet manje Zadra, donijeli su malu prednost gostima (40:41).

Nimalo dobro odvijala se treća dionica, jer je Mega pravom kanonadom trica olako rušila sve obrambene zadarske zidove, koji su, istina, mogli i morali biti čvršći. Jer da jesu, onda se ne bi dogodio da u tih deset minuta gosti pet puta pogode za tri poena, nakratko odu i na devet poena viška, dok je Zadar svega jednom bio precizan u istim pokušajima. Ali se zato domaćoj momčadi isplatila strpljivost, jer se Mega morala suočiti s tri poena Codija Justicea, potom s dvije dobre rolice Vukovića i u 38. minuti Zadar je vratio prednost 70:69. Međutim, kratko je trajalo, zabio je Petrušev, onda se zavrtjela tehnička prema Onuakuu...

Realizirali su gosti slobodno bacanje, nešto kasnije Simonović i šut za tricu, za lijepo vodstvo 75:70....Vikali su Zadrani u više navrata na suce, ali je 'karavana' prolazila uz novu tehničku i ranije Simonovićeve trice, kao i jednu Petruševa. Sve skupa za mirnu plovidbu Mege prema pobjedi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:01