Vladimir Jovanović

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
PIŠE TVRTKO PULJIĆ

Moja poruka treneru Cibone: Niti sam te doveo, niti ću ti presuditi! Samo ću i dalje pisati istinu

Guranje intimusa? Slobodan je bio čovjek koji je uzeo ABA ligu, a s njime se nije niti pregovaralo.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. prosinac 2021. 20:27

Vladimir Jovanović, Cibonin trener, dao je intervju za srpski portal Mozzart Sport u kojemu se dotaknuo i tretmana u hrvatskim medijima, a očito je tu aludirao na Sportske novosti i ovog novinara. Na pitanje traži li mu se "dlaka u jajetu" u hrvatskoj javnosti, kazao je:

- U tome ima nekog smisla, ali ne želim cijelu hrvatsku javnost miješati u to. Jedan novinar i jedni dnevni list pišu o tome. Taj novinar od mog dolaska ima osobni problem sa mnom i neku netrpeljivost koja ne znam odakle dolazi, po kojoj osnovi. Također ima neke svoje 'intimuse' koje propagira kroz medije. Vjerojatno je to razlog zašto piše neke tračeve, senzacionalne naslove i tako pokušava umanjiti moj rad.

Ima još, pitanje je sletjelo, utječe li sve to na Jovanovićev rad?

- Iskreno me se to ne dotiče niti najmanje. Meni je krivo što postoji tako sramotan način izvještavanja, u čemu ne postoji niti trunka istine. To samo umanjuje sav trud i rad ovih mladih igrača koji na terenu izgaraju za dres. Jedino mi je toga žao. Osobno nemam nikakav problem da se o meni piše, ne samo taj novinar, već bilo tko i bilo što. Znam tko sam, što sam, kako radim i ne polažem račune medijima, nego ljudima u klubu. A koliko znam njihovu podršku imam.

U 30 godina karijere potpisani novinar nikada nije niti tužen, kamoli presuđen zbog objavljivanja neistina, a vrlo dobro je naučio da je najveće pritiske i probleme imao kad je pisao istinu. Poput posljednjeg slučaja s Vladimirom Jovanovićem. Čije me imenovanje, složit ću se, ostavilo zatečenog kad ga je Cibona bez iti jedne reference (trofeji, reputacija, itd...) zaposlila u veljači. I to za ugovor na dvije i pol fiksne godine. Koji je i trenutačno jedini razlog zašto Jovanović još uvijek nakon sramotnog poraza od Alkara, ali ne samo zbog toga, vodi Cibonu.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Nije trač niti neistina kako je Jovanović uoči puta u Beograd sam dvojio o tome, najblaže rečeno, može li dalje voditi Cibonu, kao što nije niti senzacionalizam, trač ili neistina kako su se nakon povratka iz Beograda vodili pregovori oko raskida suradnje kluba i trenera, čemu se ispriječio ugovor kojega bi Jovanović naplatio do kraja. I ima na to pravo. A sljedeća godina trenerova ugovora - recimo tek toliko da ne otvaramo temu ugovora igrača koje je Jovanović doveo ovoga ljeta - u visini je ukupne svote koju trenutačno zajedno za sezonu primaju treneri Splita, Zadra i hrvatske reprezentacije. Guranje "intimusa" je posebno poglavlje, jer je u trenutku smijene Ivana Velića slobodan i u Zagrebu bio jedini trener Cibone koji je osvojio ABA ligu, Slaven Rimac, a s kojim se tada nije niti pregovaralo. Što se tiče Josipa Sesara kao mogućeg sljedećeg trenera, njegovo ime kao nasljednika se vrti po hodnicima Tornja, nije to novinarska izmišljotina, niti "guranje".

Uostalom, klub nije ništa od "navodnih" neistina demantirao. Zašto nije?

Zanimljivo je da isti oni koji danas osuđuju Domagoja Čavlovića, bivšeg direktora, za stanje u kojemu se nalazi klub, u isto vrijeme brane Vladu Jovanovića. A Jovanovića je doveo Čavlović. Malo licemjerno, zar ne?

Ovaj novinar je, recimo, prvi puta za takvu mogućnost čuo barem dva mjeseca prije nego li je Jovanović ustoličen. Kakav Rimac...

Koliko će dugo Jovanović ostati na klupi Cibone odlučit će nova Uprava. Ne novinar. Isti ga nije doveo, niti će mu presuditi. Samo će pisati. Istinu. Dopada li se ona nekome ili ne, nije posao novinara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 16:29