Borna Kapusta uz novi grb Splita s tri zvjezdice

 ANTE CIZMIC Cropix
PREDSTAVLJANJE NOVOG SPLITA

Momčad s Gripa odlučila podsjetiti na slavnu prošlost: Evo što će od ove sezone imati na dresovima

Novi Amerikanac u redovima Splita, Barret Benson, ne krije uzbuđenje zbog dolaska u hrvatsku momčad
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 19. rujan 2024. 11:02

Odrađuju se završne obveze na Gripama uoči početka nove sezone koja je pred vratima. U utorak su se igrači družili s novinarima, odrađeno je i službeno fotografiranje momčadi, a klub je uveo i novitet koji je vezan uz slavnu prošlost. Naime, od ove sezone će na dresovima, logu i svim klupskim obilježjima biti dodane tri zvjezdice kao sjećanje na tri titule prvaka Europe 1989., 1990. i 1991.

Raspoloženje na Gripama je odlično, nova pojačanja sjajno su se uklopila u ekipu, a ono najvažnije, Split je košarkaški stabilan. Igrači su, na prvi pogled, međusobno jako dobro “legli”, a uzbuđenje uoči sezone ne krije niti Barret Benson. Odbrojavanje polako dolazi kraju.

- Jako sam uzbuđen zbog početka, mjesec dana sam ovdje. Odradili smo pripremni proces i odigrali prijateljske utakmice, jako smo dobra grupa momaka. Nije mi trebalo dugo za prilagoditi se - rekao je Benson i dotakao se svojih suigrača

- Volim suigrače, sjajni su momci. Igraju košarku na ispravan način i snažne su osobnosti. Zabavno je svaki dan trenirati s njima.

Očekivanja od sezone su velika.

- Da, želimo uzeti sve što možemo, ali polako. Fokusirani smo samo na svakodnevni trening i čeka nas u subotu prva utakmica u ABA ligi.

Prva na Gripe stiže Igokea, završne pripreme su u tijeku.

- Treneri su odradili i odrađuju sjajan posao u pripremi tog susreta i sigurno ćemo spremni dočekati početak sezone - završio je Barret Benson.

Ambicije u novoj sezoni na Gripama su najveće moguće, a zalog za optimizam dala su izdanja Žutih kroz pripremni period. Tri zvjezdice koje će u budućnosti krasiti grb Splita bit će stalni podsjetnik na velike dane kluba kojima se treba dičiti, ali vrijeme je da se počnu ispisivati nove uspješne stranice povijesti nakon gotovo 20 godina stanke. Klub se polako diže na svim razinama, a nedostaje samo trofej kojemu su Žuti sve bliže i bliže.

Ovogodišnja momčad, a to će potvrditi i sami igrači u izjavama, baš je “kliknula”. Vidi se to i van terena, a kako će izgledati na samom parketu saznat ćemo vrlo brzo. Ozračje oko Gripa obećava. Predstavljeni su i novi dresovi iz Macronove kolekcije, a razlika u odnosu na prošlogodišnju garnituru je u različitim tonovima žute boje po površini dresa, a novitet je i da je broj na dresu ispod natpisa Split.

Igokea, prvi protivnik u novoj sezoni, doima se jača no lani, ali protiv novih Žutih na Gripama nitko nije favorit. Najveća je razlika što ove sezone nitko ne bi trebao odskakati kvalitetom, ali svaki igrač dobro zna svoju ulogu na parketu, a generalno se momčad doima i puno fokusiranija što nije beznačajna razlika. U svakom slučaju, svi preduvjeti za uspješnu sezonu su tu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 11:03