Oni su pobijedili Zvezdu u Beogradu -  Alan Jeffrey Anderson, Davor Kus i Nikola Prkačin

 ALEKSANDAR DIMITRIJEVIC/CROPIX Cropix
CIBONA U BEOGRADU

Na kraju, to je samo košarka, pet na pet, a znamo da je domaćin veliki favorit

Momčad Josipa Sesara danas (16.00) gostuje kod Crvene zvezde koju u ABA ligi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. studeni 2022. 06:57

Tvrtko Puljić
Trebala se utakmica osmog kola ABA lige igrati u Zagrebu, no Zvezda i Cibona su zamijenile domaćinstva, pa su Vukovi u kišni petak nakon treninga i ručka krenuli put Beograda, gdje će danas od 16 sati zaigrati protiv euroligaša.

Iza njih je ostala pobjeda nad Šibenkom od 74:64, s kojom je Josip Sesar mogao biti zadovoljan tek zbog tehničkog uknjiženja dva boda.

- Dosta stvari nije bilo dobro - rekao je nakon utakmice trener Vukova.

U Beogradu ih, pak, čeka Zvezda kojoj će ovo biti druga utakmica pod Duškom Ivanovićem, novim trenerom. U vrijeme kad je Cibona sređivala u četvrtak Šibenku, Zvezda je dobila Asvel u Euroligi (71:67). Sesar je, naravno, gledao Zvezdu...

- Ivanović je promijenio neke stvari, vidi se da je obrana malo drugačija, ali sve te promjene nisu nešto što je novost, što se i inače ne igra. Sigurno je da će energija Zvezdinih igrača biti veća nakon promjene trenera, ali isto tako traga će ostaviti ta utakmica od četvrtka, kao što će se to osjetiti i na nama. S obzirom na to da je Zvezda uoči dolaska Ivanovića imala neke igrače izvan stroja, pitanje je i kakva će minutaža biti u subotu tih igrača. U svakom slučaju, idemo odigrati utakmicu u kojoj je Zvezda veliki favorit, a mi ćemo dobiti informaciju o tome kako se možemo nositi s jednom euroligaškom momčadi.

Naravno, i Josip Sesar je čitao ovih dana sve priče koje su se pojavljivale oko Duška Ivanovića i njegovog režima trening, pa je uslijedilo pitanje mogu li te priče ostaviti traga na momčadi koju Ivanović vodi?

- Ne znam, iskreno, što je od tih priča istina, a što nije, jer znate kako to već ide, priča ima svakakvih. Međutim, znam da postoje igrači kojima odgovara više treninga, kao i oni koji se bolje snalaze dok je treninga manje. Znam i to da iz Duška Ivanovića stoje ozbiljni rezultati, što govori da zna kako momčadi dovesti do ciljeva. A i kao igrač bio je poznat kao veliki radnik.

Puno opasnih igrača

Što se tiče promjena u rosteru u odnosu na vrijeme Jovanovića, Ivanović više ne robuje načinu igre u kojemu u petorci mora biti jedan defenzivac cijelo vrijeme. Ili Branko Lazić ili Stefan Lazarević, dok je najgore po Zvezdu bilo kad je Jovanović spajao obojicu pa im još pridodao i Stefana Markovića. Sada Lazarević nije uopće bio u momčadi, Marković je odigrao manje od četiri minute, dok se Lazić, naravno, za 19 minuta igre nije upisao. Međutim, za Cibonu bi moglo biti problema u čvrstini i snazi Bena Bentila na poziciji krilnog centra, koji je u stanju ugurati svakog svog čuvara pod obruč, ali i prijetiti vanjskih šutem.

- Zvezda u rosteru ima velik broj igrača, opasan je Bentil, tu je neugodan i Mitrović na petici. Uostalom, samo na playu imaju tri igrača, Ivanovića, Vildozu i Markovića, svaki od njih je drugačijeg profila. Puna je to momčad koja nije dobro startala u sezonu, pa je zato i došlo do promjene na klupi. Niti sam ne znam bili za nas bilo bolje da smo igrali s njima prije mjesec dana ili sada. Međutim, sezona je još uvijek mlada, idemo u Beogradu pokušati sve što je u našoj moći. I znate kako je to na kraju dana, sve je to košarka, igra se uvijek pet na pet.

Hoće li za Cibonu debitirati Domagoj Vuković?

- O tome ćemo odlučiti uoči same utakmice.

Uhvatiti sve što se nudi

Zadar je svladao Zvezdu uoči reprezentativne stanke i time pokrenuo mehanizam smjene Vladimira Jovanovića. Sada stiže u goste Cibona. Dva uzastopna domaća poraza Zvezde, regionalnog lidera posljednjih sezona, tretirala bi se poput senzacije. No, Cibona je krenula za Beograd skupo prodati svoju kožu i ako se uspije, zašto ne, uhvatiti sve što se nudi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:36