Slavlje igrača Splita

ODLIČNA PREDSTAVA

Nakon Crvene zvezde, Split na Gripama svladao još jedan klub iz Beograda, Shorter briljirao

Upisao je Split novu veliku pobjedu, uz pet dvoznamenkastih igrača
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 19. listopad 2024. 21:32

Split - Mega 90:80 (28:20, 20:20, 24:22, 18:18)

SPLIT - Dvorana KK Split. Gledatelja 700. Suci: Dragojević, Majkić i Stapić.

SPLIT: Shorter 22p, 8s, 5a, Jordano 14, Katić, Klepo, Kučić 13, Vuko 3, Perkušić, Škara 19p, 9s, 4a, Pavin, Benson, Kapusta 12p, 4a, Ljubičić 7p, 5s, 4a

MEGA: Kondić 19p, 4s, Jelavić 8, Vukčević, Marković 18p, 17s, 4a, Kayil 8, Kroflič, Macura, Milijašević, Jović 12p, 4s, Tanasković, Petrović 11, 8, Malovec 4p, 4s.

Košarkaši Splita su u 5. kolu regionalne ABA lige svladali Megu 90:80 i upisali drugu pobjedu zaredom, četvrtu iz posljednjih pet utakmica, uz jedini poraz u Ljubljani od Cedevite Olimpije šutom u posljednjoj sekundi. Nakon Crvene zvezde prije dva tjedna, na Gripama je pala još jedna beogradska momčad, ona koja još uvijek čeka pobjedu u kultnoj dvorani Žutih, subotnji poraz bio im je peti otkad dolaze u okviru ABA lige.

Nije za Megu u sastavu Slavena Rimca bilo Borisa Tišme koji je na početku sezone odrađivao "nevidljive", obrambene zadatke, ali se vratio Barret Benson kao značajna pomoć Kreši Ljubičiću pod košem. Gosti su na Gripe stigli osokoljeni s četiri pobjede na početku sezone i s povratnikom nakon ozljede Andrijom Jelavićem.

Trener Žutih je za početak ostavio na klupi Bornu Kapustu, igru je organizirao Vito Kučić. Ostatak petorke bio je standardan. Kondić, Marković, Kayil, Malovec i Jović su u rozim dresovima napadali domaćine. Nakon nešto više od tri minute igre Split je stigao do plus osam na pogon Kučića i Shortera, obrana je funkcionirala savršeno.

Prišli su gosti na minus pet tricom Kayila. Problem za Žute bio je što su i Benson i Ljubičić brzo ušli u dva faula, već u prvih 8 minuta. Ipak su domaćini sjajnim vanjskim šutom održali plus osam nakon prvih 10 minuta.

Imao je Split i plus 10, ali su gosti brzo reagirali serijom 5:0 i Slaven Rimac je pozvao minutu odmora. Na pet minuta do kraja druge dionice prednost je ponovo dvoznamenkasta nakon trice Jordana. Bilo je i plus 12, ali nije dugo trajalo jer su gosti opet preko Markovića smanjili na minus sedam. I jedni i drugi nametnuli su, činilo se, baš naporan ritam, nakon prvih 20 minuta Žuti su bili na plus osam. Uz malo pametnija rješenja u posljednje dvije minute moglo je to biti i više. Ono što je bilo najprimjetnije kroz prvi dio je ritam igre koji nabija Mega, Split je par puta to vidno pokušao usporiti. Vukla je kroz prvi dio utakmice četvorka Shorter, Jordano, Kučić i Ljubičić.

Shannon Shorter je početkom treće četvrtine prilikom jednog prodora dobio nezgodan udarac u koljeno te je morao napustiti igru. Kondić je s dvije trice primakao Megu na minus šest i utakmica je nakon manjeg prekida opet postala živa. Gosti su počeli pogađati i vanjskim šutom bili u utakmici. Vuko je tricom vratio Žute na plus devet sredinom treće četvrtine ove vrlo zanimljive utakmice. Škara i Shorter su serijom odvojili domaće na plus 12. Jordano je ubacio svoju četvrtu tricu i Split je na dvanaest minuta do kraja utakmice imao 15 razlike. Marković je vratio goste na minus 10. Toliko je bilo nakon 30 minuta dobre košarke na Gripama.

Dugo nije pao koš iz igre u posljednjoj dionici, post je prekinuo Bogoljub Marković s dva plus jedan akcijom, potom je Petrović brzim prodorom smanjio na minus sedam nešto više od šest minuta do kraja utakmice. Kapusta je teškim koševima održavao Žute na plus 10 sve do pred tri minute prije kraja kada sjajni Škara zabija za +12 na asistenciju kapetana Shortera i tu je priči bio kraj.

Upisao je Split novu veliku pobjedu, uz pet dvoznamenkastih igrača, što je samo potvrda širine koju posjeduju i sjajne forme nakon skoro mjesec dana sezone.

POREDAK: Budućnost, Partizan 4-0, Mega 4-1, Dubai 3-1, FMP, Igokea 3-2, Crvena zvezda, Studentski centar, Spartak 2-2, Split, Cedevita Olimpija, Borac 2-3, Krka, Zadar 1-3, Cibona 1-4, Mornar 0-5.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. listopad 2024 21:33