Veljko Mršić
 LUKA GERLANC/CROPIX
POSLAN U IZOLACIJU

Naš izbornik o borbi s koronom: ‘Trese me temperatura, bole glava i prsa, ali ima i jedna dobra stvar‘

‘Čak se i na treninzima koliko je to moguće držim na distanci, ali negdje me je korona dotaknula‘
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 21. prosinac 2020. 22:44

Košarkaši Zadra i drugu će utakmicu zaredom morati odigrati bez prvog trenera Veljka Mršića, koji je u subotu ujutro zajedno s ostalima iz momčadi te klupskog stožera obavio testiranje na COVID-19. Na koncu se pokazalo kako je - pozitivan.

- Dobro je da nitko od igrača nije “pokupio” od mene, pa se može nastaviti natjecanje bez stanke kakvu smo već imali. Što se mene tiče, mogu kazati da me trese temperatura, imam isprekidan kašalj, jako me boli glava te je bol jako izražena i u prsima. Slušajući priče kako je drugima, mogu kazati da sam u ovom trenutku dobro prošao - kazao je Mršić, kojeg će u ogledu s Borcem iz Čačka zamijeniti njegov pomoćnik Ivan Perinčić, koji je uspješno odradio utakmicu protiv Gorice.

Isti omjer kao i Zadar

- U kontaktu sam s Ivanom, svi odreda znaju što im je činiti, nadam se da će se igrači tako ponašati i na parketu, jer Borac ima svoju kvalitetu - kazao je Mršić, ponovivši još jednom kako je sva sreća da nitko od igrača nije “okrznut”.

- Ne trebam ni isticati kako poštivamo sve epidemiološke mjere, čak se i na treninzima koliko god je to moguće držim na distanci, međutim, negdje me je korona dotaknula. U izolaciji ostajem do 28. prosinca u ponoć, uvjeren da će se i simptomi kojem imam povući - kazao je Veljko.

Dirigentsku palicu prepustio je, dakle, Perinčiću.

- Pred nama je jako teška utakmica i jednako tako bitna u ovom zgusnutom rasporedu, stoga će biti potrebno napraviti jedan dobar miks kako bi se igrači regenerirali, jer dosadašnji umor može imati veliki utjecaj - započeo je Perinčić.

Iza Zadra su doista tri teška gostovanja, najprije su u Zagrebu skinuli Cibonu, potom imali “crnu rupu” u Laktašima, onda su Beogradu stigli do svoje druge pobjede u regionalnoj ABA ligi. U goste im stiže Borac koji ima isti omjer kao i Zadar, međutim, momčad iz Čačka je priredila iznenađenje jer je u Beogradu slavila u ogledu s Partizanom.

Puno strpljenja će trebati

- Borac daje jako puno koševa, mislim da su na 82 poena u prosjeku, zato moramo biti posve koncentrirani u obrani. Imaju dosta igrača koji odmah čim prime loptu odjure u napad i šutnu, stoga je jako važno da se brzo vraćamo u obranu. Bit će nam potrebno puno strpljenja i da igrači međusobno traže one u najboljoj poziciji - kazao je Perinčić.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati uz prijenos na TV programu Arenasport 1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 10:14