ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
ABA LIGA

Nova uvjerljiva pobjeda Cibone, Vukovi u Beogradu love play-off: ‘Nadao sam se da tog pitanja neće biti...‘

Bila je to 11. uzastopna pobjeda Zagrepčana otkako je na klupi slovenski stručnjak Gašper Okorn
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. ožujak 2022. 19:15

Cibona - Borac 89:74 (17:19, 30:18, 23:17, 19:20)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 300. Suci: Koljenšić, Dragojević i Karović.

CIBONA: Popić 4, Vujović, Radovčić 15p, 5s, 7a, 4il, Gegić 22p, 5s, 8a, Majcunić, Novačić 2, Gnjidić 6a, 5il, Branković 12p, 8s, Drežnjak 5, Krajnović, Reuvers 13p, 6s, Nakić 16p, 5s.

BORAC: I. Đoković 10p, 3s, 4a, Hale 5p, 3s, 3a, Sanadze 7, R. Đoković 3, Lopez 5s, Tomašević 9, Pecarski 16p, 5s, Marinković 10p, 4s, Novaković 10p, 3s, Todorović 4p, 3s, Čarapić.



Cibona je upisala i 11. uzastopnu pobjedu otkako je vodi Gašper Okorn. Borac je pod Tornjem bio prijetnja samo u uvodnim minutama, kada su Čačani poveli sa 16:5. Međutim, otkako je ulogu playa preuzeo Krešimir Radovčić, a samim se njegovim prisustvom povećala i energija cijele momčadi, Cibona je ubacila u brzinu više i već do konca prve četvrtine je ulovila Borac.

MVP Gegić

Kada se Radovčiću pridodao Toni Nakić koji je do odlaska na veliki odmor stavio tri trice, na pogon dva Šibenčana Cibona je pobjegla na okruglih deset poena viška (47:37).

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Za konačni slom nada gosta trebao je i Amar Gegić, a upravo je njegova prezentacija u trećoj četvrtini odagnala bilo kakvu nadu Borca. Gegić, MVP ABA lige za mjesec veljaču, u trećoj je dionici ubacio 15 od svojih 22 poena, a bio još jedan energetski poticaj za svoju momčad na koji Čačani nisu mogli odgovoriti. Imala je Cibona do konca utakmice šansu i za pobjeći na preko dvadeset poena viška, jer bilo je u jednom trenutku i 75:56, a par stotina navijača u nekoliko je navrata pljeskom pokazalo da im se dopada ono kako Cibona izgleda na terenu. Uostalom, Vukovi su podijelili kombinirana 24 asista, što dovoljno govori o tome da je njihova igra bila i te kako tečna, iako u momčadi i dalje nema ponovno ozlijeđenog Josea Vildoze. Uz Radovčića, Nakića i Gegića svoj su posao odradila oba centra Danko Branković i Nathan Reuvers.

Gašper Okorn slavio je novu pobjedu na klupi Vukova.

- Zadovoljan sam onime što sam vidio. I ono što smo pokazali u Šibeniku i sad protiv Borca je OK. Nije to kao prije pauze, ali je OK. Počeli smo statično, onda su se probudili Nakić i Radovčić. Mene jako usrećuje što imamo širinu, što je tu Nakić, Gegić, Radovčić, Reuvers, Branković, imamo kemiju i to me raduje. Ponekad izgleda ružno kad tri puta šutiramo tricu u istom napadu, ali bili smo otvoreni. Bio sam ljut na skok u prvom dijelu, ali u drugom dijelu smo skakali i u napadu. Idemo dalje, čeka nas Cedevita Junior u srijedu.

Što je s Gnjidićem?

- Nemam odgovor - duboko je udahnuo Okorn, pa nastavio:

- Radimo sve što možemo, ima podršku, on vidi stvari koji drugi ne vidi, ali da li je to dovoljno? Da, treba dati koš, ne smije imati najviše izgubljenih lopti. Svi moramo biti pametni. Dok Cibona pobjeđuje, mogu se neke stvari skriti, ali...

image

Gašper Okorn

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

U nedjelju se u Beogradu protiv FMP-a može loviti play-off, plasman na prvih šest pozicija?

- Nadao sam da tog pitanja neće biti. Kad sam došao bili smo u zoni ispadanja, ali znam sve. Jest nam domaće prvenstvo jako važno, pa prvo razmišljamo o Cedeviti Junior, a onda ćemo o FMP-u. Postoji opcija da u Beogradu igramo i s Vildozom i s Prkačinom, da budemo prvi puta kompletni, jer će Prkačin od danas trenirati u punom ritmu, s kontaktom. Opet, imamo i težak raspored do konca sezone u ABA lige, treba i to uzeti u obzir.

Počeli dobro

Marko Marinović, Borčev trener je ponudio ovakav dojam o porazu svoje momčadi:

​- Počeli smo dobro, kontrolirali prvu četvrtinu, ali nakon prvih izmjena s obje strane, naša je agresivnost i koncentracija pala. Cibona se razigrala, rastrčala, a mi nismo mogli odgovoriti na trčanje, a loše smo branili i tranziciju. Cibona igra u fenomenalnoj formi, fizički je dominantna, ima atletski spremne igrače, imaju dva najbolja blokera u ligi u reketu, što olakšava i vanjskim igračima da budu agresivniji.

Cibona će u srijedu u Dvojci Doma sportova loviti vrh HT Premijer lige, a u Beogradu kontra FMP-a doigravanje u ABA lige. S trofejom osvojenog Kupa Krešimira Ćosića u vitrinama. Da je netko koncem siječnja ponudio ovakav scenarij, malo tko bi vjerovao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:21