RONALD GORSIC Cropix
CIRKUS U ČAČKU

Odgođena utakmica Borca i Cibone, Srbi poludjeli: ‘Ovo je uvreda za nas, ali i za zdravstveni sustav‘

‘Ova država nije banana republika, sve se da lako provjeriti‘, ljutit je bio predsjednik Borca
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. veljača 2023. 18:43

Nakon vikenda provedenog u autobusu, Cibona je u ponedjeljak od 18 sati trebala zaigrati utakmicu protiv Borca. Međutim, tijekom jutra pojavile su se informacije kako Borac na sve moguće načine pokušava odgoditi utakmicu. Cibona je stigla u Čačak, dva puta putovati u Čačak u ovom, najintenzivnijem dijelu sezone nije realno i Vukovi su se spremali najnormalnije odigrati utakmicu u ponedjeljak.

U trenutku kad je Cibona već bila u dvorani Borca, spremala se krenuti na zagrijavanje, stigao je mail iz ureda ABA lige u kojemu se Cibona obavještava da je utakmica Borca i Cibone odgođena za 24 sata te će se odigrati u 18 sati u utorak.

- Ostajemo u Čačku, čekat ćemo utakmicu u utorak. Nitko nas nije pitao što mi mislimo o svemu, stigli smo u dvoranu na utakmicu, a onda smo dobili mail u kojemu stoji da je utakmica odgođena. Ali, pričekajmo utorak - kazao je Marin Rozić, sportski direktor Cibone.

Što se Cibone tiče, odgoda za 24 sata značajno mijenja planove momčadi u sljedećim danima, jer već u petak dočekuje Split u ABA ligi, a u nedjelju je zakazan utakmica protiv Bosca, da bi se onaj tjedan igrala završnica Kupa Krešimira Ćosića na kojoj Vukovi planiraju odigrati tri utakmice. Svaki dan u tom rasporedu je zlata vrijedan...

S druge strane, ispred novinara se u Čačku pojavio predsjednik Borca Predrag Pantović.

- Mi smo izloženi nekim događanjima koja nisu u skladu s normama društvenog ponašanja, ali i zakonskim okvirima u kojima se igra ABA liga. U subotu navečer četiri, pet igrača požalili su se na želučane probleme, povraćanje i dijareju te se otišli u Dom zdravlja, gdje ih je pregledao liječnik, koji je ustanovio da se radi o želučanom virusu koji ovih dana hara po Srbiji. Nakon toga, u nedjelju se iste simptome požalilo još četiri igrača. Nakon toga smo ostali sa sedam igrača u rosteru, a ako je osnova za odigravanje utakmice minimum od osam igrača kontaktirali smo ABA ligu. Naš liječnik tvrdi da se bolesni igrači ne smiju izlagati fizičkom naporu i svu smo tu dokumentaciju uputili na ABA ligu, koja nam je odgovorila da ne postoji razlog za odgodu. Našao se netko pametan u uredu ABA ligi kako bi nam rekao da valjani medicinski dokumenti nisu dovoljan razlog za odgodu. Isto smatram velikom uvredom i za klub i za zdravstveni sistem u Srbiji. Srbija nije banana republika - podvukao je Pantović, ovom zgodom ne navodeći da je Borac trebao ovu utakmicu, ili prvu sljedeću nakon Zadra, odigrati bez najboljeg igrača, kažnjenog Đorđa Gagića, kao i da je pravilo o osam zdravih igrača bilo doneseno za covid situacije, a kako je potvrdio, nitko od bolesnih igrača nema koronavirus.

Uglavnom, Borac se nada, tako se barem može iščitati, da će i utakmica u utorak biti odgođena, iako je vrlo upitno tko to može u ABA ligi Cibona objasniti da bi put Čačka morala još jednom ove sezone.

Kako bilo, Cibona čeka u Čačku, u vremenu kad je trebala biti utakmica u ponedjeljak, Josip Sesar je odradio trening sa svojom momčadi. I nada se da će se ipak igrati u utorak. Kako će se sve to odraziti na ono što slijedi za Vukove, tek će se vidjeti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:36