Toni Perković je u Novom Mestu bio prvo ime Splita

 KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
U LOVU NA DOIGRAVANJE

Odigrao čudesnu utakmicu pa poručio: ‘Nadam se da ćemo na kraju protiv Zvezde razveseliti sve navijače‘

Šuter Splita nakon pobjede u Novom Mestu, gdje je momčad Slavena Rimca nastavila lov na doigravanje u ABA ligi
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 20. ožujak 2024. 14:18

Split je u Novom Mestu stigao do jedanaeste pobjede u ABA ligi, svladavši Krku rezultatom 80:76, dok je ponajbolji pojedinac utakmice bio Toni Perković. Hrvatski reprezentativac je punio sve statističke kategorije; utakmicu je završio sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Toniju je pak važnije da je Split upisao novu pobjedu koja mu povećava šanse za doigravanjem ABA lige. Sama utakmica i nije bila najljepša, ali je završila onako kako su na Gripama priželjkivali...

- Sigurno da nije bila najbolja utakmica. Imali smo u prošlosti problema na gostovanju kod Krke, odnijeli smo bodove s nezgodnog terena i to je najvažnije - započeo je Splitov šuter, pa nastavio:

- Cijelo vrijeme smo imali osjećaj da smo kvalitetniji. Vraćali smo Krku u utakmicu svojim greškama i manjkom koncentracije. Važno je da smo pobijedili i ostali u borbi za doigravanje.

Cibona ima svoju kvalitetu

Žute u preostala tri kola čekaju Cibona, Mega i Crvena zvezda. U petak na Gripe dolazi Cibona koja je u raznim problemima, ali to je ekipa koja nipošto nije za podcijeniti.

- Cibona je više puta pokazala da i unatoč problemima ima svoju kvalitetu. Mi igramo kući i želimo nastaviti pobjednički niz, vjerujem da ćemo igrati bolje nego u Novom Mestu - priča Perković koji je kratko prokomentirao i Splitove konkurente za doigravanje:

- Studentski centar ima na papiru najteži raspored, ali su pokazali ove sezone da mogu srušiti najjače ekipe. Mi moramo gledati sebe, želimo pobjedu protiv Cibone, dok možemo igrati i protiv Mege, sve su to utakmice u kojima možemo do pobjeda ako mi budemo na traženoj razini. Nadam se da posljednje kolo protiv Zvezde neće imati rezultatski značaj, ali svakako ćemo dati sve od sebe da obradujemo navijače i u toj utakmici.

Doigravanje je Splitu dostižno i bio bi lijep iskorak u odnosu na prošle sezone.

- Mi smo profesionalci, svi želimo dohvatiti to doigravanje i to je normalno. Bila bi to lijepa stvar za naš klub.
Perković je pričao i o atmosferi u svlačionici uslijed niza pobjeda.

- Atmosfera je sjajna, svi smo jedna klapa. Povratkom Ljubičića i dolaskom Kučića lakše nam je igrati na terenu jer možemo bolje rasporediti snage. Nekad možemo i odmoriti pojedine igrače.

Mate Kalajžić je nakon pobjede protiv Krke na pitanje o utakmici protiv Cibone odgovorio da uopće nije znao da je ta utakmica u petak i da igrači “više ne znaju tko im glavu nosi”. Perković je na sličnom tragu...

- Puno je utakmica, svima nam je tako. Raspored je pretrpan i netko bi morao povesti računa o tome. Ovo samo može dovesti, ne daj Bože, do ozljeda. Mi smo u ritmu autobus - krevet, dok nam je zagrijavanje za utakmicu svakodnevica.

Počeo je i treći krug natjecanja u domaćem Prvenstvu, gdje će se Žuti - izvjesno je - boriti sa Zadrom za startnu “jedinicu” u doigravanju.

- Vjerojatno će to i biti borba između nas i Zadra iako ne podcjenjujemo niti ostale ekipe. Cibona je počela malo padati, ali to je normalan slijed događaja jer cijelu sezonu igraju s 5 igrača.

Za trofej ćemo morati dati više

Treći krug prvenstva nosi borbu za što bolje startne pozicije u doigravanju. Perković kaže kako prednost domaćeg terena i nema toliki značaj. Istaknuo je jednu drugu stvar.

- Najvažnije je tko će biti najbolji u tim završnim mjesecima. Svakako ćemo morati dati nešto više, biti na 120% kako bi ovom klubu i gradu napokon donijeli trofej, odnosno naslov prvaka.

Dok hrvatsko prvenstvo tek ulazi u najvažnije dane, ABA liga se dobro zahuktala. Može se dogoditi da dva hrvatska predstavnika uđu u doigravanje što bi bio lijep rezultat i dokaz da je našim klubovima mjesto u ABA ligi.

- Bilo bi lijepo za Split kao klub da uđe u doigravanje i mi ćemo dati sve od sebe da tako i bude. Evo Zadar je neki dan razbio Cedevitu Olimpiju. Igramo ravnopravno protiv najjačih klubova i igrača, a dva kluba u doigravanju bi bila super priča za hrvatski košarku - završio je Toni Perković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:05