GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
11. KOLO ABA LIGE

Oslabljena Cibona upisala novi poraz, podgorička Budućnost došla do sedme uzastopne pobjede protiv Vukova

Cibona drži tek sedmo mjesto na ljestvici, vodeća je Crvena zvezda, slijede Partizan i FMP
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 12. prosinac 2021. 21:41

Cibona - Budućnost 73:80 (15:18, 17:22, 20:19, 21:21)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 1000. Suci: Nikolić, Oberknežević i Radojković.

CIBONA: Popić, Vujović, Radovčić 12, Vranković 2, Mustapić, Gegić 6p, 3il, Majcunić 5, Gnjidić 8p, 5s, 7a, 3il, Branković 13p, 7s, Drežnjak 7p, 3s, 3a, Reuvers 14p, 3s, Nakić 6p, 4a.

BUDUĆNOST: Cobbs 18p, 4a, Atić 2p, 4s, 3a, Šehović 6p, 3ol, Micov 10, Barović, Seeley 8p, 7a, 3ol, 3il, Tarolis, Nikolić 6, Jagodić Kuridža 14p, 5s, 3a, Reed 16p, 8s.

Cibona je uspjela tek zaprijetiti Budućnosti pod Tornjem, ali bilo je to nedovoljno za bilo kakvu nadu jer su momčad Aleksandra Džikića, nikada mršavijeg u Zagrebu, u potpunoj kontroli utakmice držali Justin Cobbs i D, J, Seeley.

Ciboni je tek pripalo samo otvaranje, energija i tranzicija donijeli su uvodnih 11:6, no već je do isteka prve četvrtine uz ime Justina Cobbsa stajalo deset poena, a Budućnost je bila u prednosti. U drugom kvartalu su krenule muke Cibonine obrane, ali i sterlinog napada. Cobbs i Seeley su izluđivali u pick igri, zajedno s Willom Reedom i Zoranom Nikolićem Ciboninu obranu, Budućnost je bila goropadna na svakom skoku (razlika na poluvremenu u skoku je bila 12:19), a s druge, kad su Cobbs i Seeley uveli utakmicu u pet na pet, Vukovi svojim napadima nisu bili u stanju nauditi crnogorskoj momčadi. U jednom je trenutku izgledalo da Cibona nije u stanju pogoditi iz igre, osim s crte. Budućnost je imala 40:25 u 18. minuti. No, onda je neku nadu ponudio Ivan Majcunić, pa su Vukovi, s obzirom na realnu razliku u kvaliteti s prihvatljivih minus osam (32:40) otišli na odmor.

U nastavku je Cibona pronašla, osim Nathana Reuversa, i raspoloženog Danka Brankovića, nešto je svojom energijom donio i Krešo Radovčić, a vrlo je pristojno odigrao Lovro Gnjidić. Stigli su Vukovi dva navrata i na minus pet, no niti u jednoj situaciji Budućnost nije bila u opasnosti. Bila je to potpuna kontrola i kad je bilo sedam, osam viška, dojam je bilo da gost ima barem dvostruku prednost.

Cibona je upisala šesti poraz u sezoni, Budućnost je stigla do osme pobjede. Trenutačno je Vukove najvažniji termin povratka Roka Prkačina. Falio je i u nedjelju, jako...

- Cibona je u svojim problemima, a mi smo ušli u četvrti tjedan bez treninga pet na pet. Bio je meč između iskustva i mladosti, priveli smo ovo kraju sigurnije nego sam očekivao - priznao je Aleksandar Džikić, trener podgoričke momčadi.

Vladimir Jovanović je kazao:

- Parirali smo u mnogo toga, osim u šutu, promašenim zicerima, bacanjima. Ako želiš pobijediti favorita, to se ne smije dogoditi, ali sve čestitke mojim igračima za ono što su napravili u posljednjih osam dana. Želio bih i brz oporavak Prkačinu, nije ozljeda teže prirode, ali i to je posljedica nehumanog rasporeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:33