LUKA GERLANC Cropix
CIBONA U DOBROM NIZU

‘Ostanak je minimalan cilj, ali bi naše ambicije trebale biti veće, pa i zakucati na vrata doigravanja‘

Cibona danas (17.00) gostuje kod Igokee, a bit će to prva utakmica koju će Dino Repeša moći voditi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. prosinac 2023. 12:11

Četiri pobjede su na kontu, a Dino Repeša vodit će prvi puta otkako je proteklog tjedna preuzeo klupu Cibone momčad u punom opsegu. Iga se ABA liga, Vukovi gostuju kod Igokee, najvećeg iznenađenje sezone, a kako će ovo biti prva utakmice Repeše u regionalnoj ligi, a tu Cibona može igrati sa svim potencijalima, on će moći uz rub igrališta i kormilariti nadama Vukova.
Cibona ne čeka laka subota Laktašima, jer je momčad koju vodi bivši Cibonin trener Vlada Jovanović na omjeru 9-2 nakon 11 odigranih kola i samo je Zvezda ispred jedinog sastava u ligi koji dolazi iz BiH. Igokea je ove sezone sastavila jako dobru momčad za regionalne prilike, a iskoristila je praktički sve što se nudilo u uvodnom dijelu sezone. I nema dvojbe, favorit je u sudaru s Vukovima.

Opet, Cibona je nekako u novom zanosu, lebdi na krilima dva vezana uspjeha and hrvatskim rivalima. Pobjedom nad Splitom u ABA ligi, a onda i neočekivanim slavljem kontra Zadra i u Zadru nad prvakom u FAVBET Premijer ligi. Usput su Vukovi ugurali lagan i čist prolazak na završnicu Kupa Krešimira Ćosića i sada idu u Laktaše osokoljeni samopouzdanjem.

Dojmovi jako pozitivni

A kako je Dino Repeša doživio momčad otkako ju trenira, u posljednjih nešto više od tjedan dana?

- Moji su dojmovi pozitivni. Bile su i tu dvije utakmice, a momčad izgleda dobro. Sve je u redu, svi su zdravi i it ćemo kompletni u Laktašima. Ovo je naš najteži ispit otkako sam stigao, jer čeka nas ogled s jako dobrim protivnikom. Igokea je druga na ljestvici, ima samo dva poraza, a od toga jedan nesretni i nespretni protiv FMP-a, koji je stigao u samoj završnici utakmice. Pripremili smo se, imali smo za to dosta vremena i znamo što nam je činiti.

Tu je Repeša odmah podvukao nekoliko važnih preduvjeta za konkurentnu utakmicu u Laktašima.

- Treba kontrolirati skok igru, jer Igokea je visoka momčad, moćna na skoku. Treba ih pokušati svesti na igru pet na pet, spriječiti njihovo jako oružje a to su šutevi u dotrčavanju koje uzimaju Jeremić, Moody li Milosavljević.

image

Dino Repeša

LUKA GERLANC Cropix

I dok Igokea igra jako dobro u ABA ligi, u skupini Lige prvaka upisala je momčad iz Laktaša sve poraze. Koja je prava slika Igokee, ono što pruža na regionalnim parketima li ono u europskim sudarima. Doduše, dodajmo ovdje da još jedna momčad koja je blizu vrha ABA lige, a to je sljedeći protivnik Cibone u ABA lige, riječ je o Cedeviti Olimpiji, igra mizernu europsku sezonu, u kojoj u Eurokupu ima trenutačni skor 0-11.

- Što se tiče Igokee, tu se mora reći da je Igokea imala jako tešku skupinu u Ligi prvaka. Tu je jaki Tofaš, talijanska Tortona koja je dobro vođena i igra jako dobro, ali i Murcia, a kad je u skupini španjolska momčad, onda to uvijek ima težinu. Imala je Igokea tu i neke nesretne poraze, poput onog u Laktašima kad je poražena od Tofaša nakon produžetka. Sasvim je jasno da je Igokea od Lige prvaka očekivala više.

Obranu smo malo dirali

Je li u ovih nekoliko dana otkako je s momčadi Dino Repeša promijenio neke stvari u Ciboninoj igri?

- Napravili smo neke adaptacije u napadu, s obzirom na to kako se naš protivnik brani. Što se tiče obrane, tu nismo puno dirali, jer to je bilo više manje dobro do sada. Možda je tu bilo previše zonske obrane za moj ukus, ali i to je bilo zbog smanjene rotacije. Vjerujem kako bismo već u Laktašima mogli izgledati malo drugačije.

Osim utakmice u Laktašima do konca kalendarske godine Cibonu čekaju još dva regionalna ispita. Ide se uoči Božića u goste Cedevita Olimpiji, a onda se još na koncu 2023. godine dočekuje Borac. Od te tri utakmice, s jednom pobjedom bi apsolutno svi bili zadovoljni, dvije bi bile već malo čudo, a sve tri i više od toga.

- Ne želim gledati to na način koga bismo mogli dobri, a od koga je realno da izgubimo. Mi već u subotu idemo pokušati dobiti Igokeu i to je stav i pristup u koji vjerujem i koji želim da svima sjedne. Samo nas takvo razmišljanje može dovesti do nekih ozbiljnih rezultata i naših ciljeva. Niti jedna utakmica nije unaprijed izgubljena. I premda je naš minimalan cilj ostanak u ABA ligi, s time se ne treba unaprijed zadovoljiti. Ova momčad, ali i ja kao trener moramo imati veće ambicije.

A to bi značilo i zakucati na vrata doigravanja?

- Neće to ovisiti samo o nama, ovisit će to i o drugima. Znamo da su naši protivnici kvalitetni i da će, kako sezona bude odmicala, biti sve bolji, jer se konstantno pojačavaju. Međutim, to je izazov, kako za mene kao trenera, tako i za igrače. I taj izazov trebamo prihvatiti - zaključio je Dino Repeša prije nego li je poveo svoju momčad na posljednji trener uoči puta u Laktaše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 12:34