Trener Mornara Mihailo Pavićević
 LUKA GERLANC/CROPIX
EMOTIVNI TRENER

‘Otkrit ću vam tajnu, moja obitelj i ja smo najveći navijači Hajduka i Jugoplastike u našoj državi!‘

Pobijedio je u Splitu, a onda otvorio dušu i priznao koliko je emocija doživio u Dalmaciji...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. studeni 2020. 20:29

Život piše romane, u to smo se nebrojeno puta uvjerili, a trener Mornara iz Bara, Mihailo Pavićević, otkrio nam je još jedno poglavlje na tu temu. Crnogorski je klub prvi put gostovao na Gripama kod Splita i opravdao status apsolutnog favorita u utakmici 8. kola ABA lige.

Nakon utakmice, nakon 95:87 za Mornar, Pavićević je izgledao kao netko tko se opravdava što se usudio pobijediti Split na Gripama. Za njega, zapravo, to je Jugoplastika, klub njegova djetinjstva i mladosti. I Hajduk, naravno.

- Jako sam emotivan - rekao je Pavićević u uvodu, a potom je otkrio zašto. - Otkrit ću vam neke tajne o sebi, o obitelji Pavićević. Cijela moja familija, od pokojnog oca, strica, na dalje, mi smo bili najveći hajdukovci i najveći navijači Jugoplastike u Crnoj Gori. Uvjerljivo najveći!

Kao i svaki pravi hajdukovac, Mihailo Pavićević u evociranju uspomena dotakao se jedne od brojnih Hajdukovih tragedija.

- Toliko sam neprospavanih noći proveo zbog Hajduka, ali najteže mi je pao poraz od 1:5 protiv St. Etiennea u Kupu prvaka.

Onda se okrenuo prema košarci.

- Drugi razlog je zbilja poseban i nikada nisam imao prilike kazati da je Damir Šolman moj idol, onaj zbog kojega sam počeo trenirati košarku. Mislim da sam bio talentiraniji za neke druge sportove, ali on je bio razlog zašto sam se uhvatio košarke i cijelu moju karijeru sam nosio broj 12 na dresu, njemu u čast. Da sam ga barem mogao upoznati.

Da je barem ranije rekao što ga mori, jer legenda Jugoplastike sjedila je u svečanoj loži i gledala utakmicu Splita i Mornara.

- Ajooooj! Ovako, pozivam ga javno i preko vas medija da sa Splitom dođe na našu međusobnu utakmicu u Bar. Bit će naš gost i učinit će mi veliku čast - rekao je na kraju doista emotivni Mihailo Pavićević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:09