Pobjednički šut Tonija Perkovića

 SC DERBY/FILIP ROGANOVIĆ
‘SADA SVI ZOVU‘

Postao junak Gripa, a brat mu igra u Dinamu: ‘Mora navijati za Split, ništa drugo ne dolazi u obzir‘

Toni Perković je pogodio šut za pobjedu Splita u Morači, prvu uopće protiv Studentskog centra
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 02. siječanj 2024. 16:11

Sjećanje je još bilo svježe...

- Nisam ni vidio gdje je koš, plan je bio da Shorter ili ja primimo loptu nakon izlaska iz bloka. Prvi sam se otvorio, šutnuo iz okreta i hvala Bogu da je prošla kroz mrežicu. Imao sam slatke snove - govorio je Toni Perković jutro nakon koša za prvu pobjedu Splita protiv Studentskog Centra otkad je ABA lige.

Bila je to jedna od povijesnih pobjeda Žutih jer su sedam i pol minuta prije kraja bili na -19 u Morači.

- Studentski centar je igrao odlično, mi smo se držali. Nismo posustajali jer smo vjerovali da će stići naše razdoblje utakmice, kad je stiglo objeručke smo prihvatili trenutak i odnijeli veliku pobjedu koja je još slađa jer je prva protiv njih.

Pobjeda u Podgorici je i potvrda stabilizacije forme Žutih, dosta toga se okrenulo nakon lošijeg ulaska u sezonu, kako momčadi tako i samog Perkovića...

- Sezona nam je prožeta promjenama, u početku nije bilo lako ni ekipi, ni meni osobno. Sada nam je otišao Gnjidić kojem želim svu sreću, dok je stigao Vito Kučić. Trenirali smo naporno, sada smo u uzlaznoj putanji koju ćemo nadam se zadržati. Sve polako sjeda na svoje mjesto. Velika je ovo pobjeda protiv odlične ekipe, čime smo potvrdili da smo i mi kvalitetna momčad. Nadam se da će nam se što prije priključiti Ljubičić i Kučić, ovo je sjajan zamah za utakmicu protiv Igokee koja također prolazi kroz promjene, tamo imamo šansu za nastavak pozitivnog niza.

Jedna od lošijih utakmica

Perković igra svoju četvrtu sezonu u Splitu. Nakon tri vezane godine na Gripama, prošle sezone se zaputio u Francusku i opet vratio na “svoje” Gripe.

- Split ima nešto posebno, jako sam povezan s klubom i gradom. Sjajni navijači, ja bih rekao da to u Hrvatskoj imaju samo Split i Zadar. Ovdje nije lako igrati, prisutan je pritisak velikog kluba, ali ja osobno to volim. Atmosfera je paklena, to je nešto što mene motivira.

image

Veliko slavlje Žutih na parketu Morače

SC DERBY/FILIP ROGANOVIĆ

Prokomentirao je 25-godišnji Puljanin konkurentnu sezonu hrvatskih klubova u ABA ligi..

- Svi igramo dobro posljednje dvije godine, mislim da nam je mjesto u ABA ligi koja je sjajna za sve hrvatske klubove. Nadam se da ćemo se svi boriti za playoff, nitko za ostanak.

Perković je kao dječak krenuo u Stoji, košarkaškom klubu iz Pule, prije desetak godina se pričalo “ima jedan u Stoji, najbolji je u svojoj generaciji”. Taj jedan je i u svojim mladim danima imao slične karakteristike kao danas. Krasio je Perkovića sjajan šut i energičnost u igri. Karijeru je nastavio graditi u Cedeviti, gdje je osjetio i igranje Eurokupa. U Split je došao kao 21-godišnjak i na Gripama se afirmirao, postao reprezentativac i jedan od nositelja igre Žutih.

Svjestan je da ove sezone nije krenulo dobro i trebalo mu je vremena da pronađe šutersku formu. Uostalom, i utakmica u petak je donijela “vrtuljak emocija”...

- Vidite kako je to. Odigram jednu od lošijih utakmica u Splitovom dresu, onda pogodim posljednji šut i sada svi zovu - smije se Perković koji je u posljednje vrijeme puno vremena provodio na organizatorskoj poziciji što ga je dosta i trošilo.

I u 2024. zakoračiti pobjedom

Sada će se dolaskom Kučića moći vratiti svome primarnom zadatku koji jest postizanje trica. Šuterska forma mu ide uzlaznom putanjom, šlag na tortu je ovaj šut za pobjedu. Perković dolazi iz sportske obitelji. Pet godina mlađi brat Mauro je nogometaš Dinama i mladi reprezentativac Hrvatske...

- Ma mora navijati za Split, ništa drugo ne dolazi u obzir - smije se Toni i nastavlja:

- Gleda svaku našu utakmicu, velika mi je podrška. Prvi mi se javio nakon pobjede protiv Studentskog centra.

Tonija sada očekuje malo odmora pa slijedi priprema za utakmicu protiv Igokee u Laktašima koja je na rasporedu u četvrtak. Splićani su lani na tom terenu slavili, imaju šansu to učiniti i ove sezone. Igokea je u posljednje vrijeme pretrpjela brojne promjene, dok Split dolazi pun samopouzdanja, motiviran nakon velikog skalpa i s novim snagama.

- Lijepo je bilo završiti godinu s pobjedom, nadam se da ćemo u istom stilu zakoračiti u novu - završio je Toni Perković, junak momčadi s Gripa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 02:12