Jurica Golemac

 VOJKO BAŠIĆ/Cropix
SUDAR U SLOVENIJI

Povijesna utakmica nove momčadi: Dinamo teško poražen od kluba koji će igrati i na hrvatskim terenima

‘Nama je bila čast i zadovoljstvo igrati protiv ovakvog protivnika‘, rekao je trener Dinama
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 12:49

Nakon što je početkom godine potvrđeno njegovo "rođenje", košarkaški klub iz Dubaija u četvrtak je odigrao svoju prvu utakmicu u povijesti. Momčad koja će u novoj sezoni sudjelovati u ABA ligi, a koju vodi hrvatski trener, Jurica Golemac, u prijateljskom susretu pobijedila je KK Dinamo 84:46.

Utakmica se igrala u slovenskom Koperu, a zagrebački klub u ovom je dvoboju bio lišen usluga jakih karika poput Garafolića, Vučića i Jacovića. Unatoč dobrom otporu u prvom poluvremenu, momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potvrdila je kvalitetu i upisala povijesnu pobjedu.

- Nama je bila čast i zadovoljstvo igrati protiv ovakvog protivnika, da vidimo na kojoj razini trebamo igrati i kako trebamo izgledati. Svojim igračima nemam što za zamjeriti jer su pripreme tek počele - rekao je trener Dinama, Vanja Miljković.

Dubai će definitivno biti zanimljiv dodatak regionalnoj ligi, a domaće utakmice će igrati u Coca-Cola Areni, modernoj dvorani koja može primiti 17 tisuća gledatelja, dok će u (barem) tri navrata gostovati i na hrvatskim parketima, s obzirom na to da su u ABA ligi Zadar, Cibona i Split.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:09