Lovro Gnjidić

 TOM DUBRAVEC Cropix
PRONAĐEN ČOVJEK NA PLAYU

Povremeni hrvatski reprezentativac potpisuje za klub iz Beograda, poznato i tko će ga zamijeniti

Split 20 godina traži trofej, a ova je sezona ocijenjena kao ona u kojoj bi se to moglo ostvariti
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 16:24

Nakon što je Nikola Topić iz Mege otišao put Zvezde, a tako je Mega, iza koje stoji utjecajni menadžer Miško Ražnatović, ostala bez najboljeg igrača, bilo je logično da će beogradska agencijska momčad tražiti čovjeka na playu za nastavak regionalne sezone.

Kao što je bilo jasno da će novi play Mege biti agencijski čovjek Beobasketa. Ispalo je da je taj novi igrač Mega pronađen u - Splitu.

Naime, put Mege ide Lovro Gnjidić, povremeni hrvatski reprezentativac koji se tražio lanjsku sezonu u Cedeviti Olimpiji, a tražio se i u prvom dijelu ove sezone u Splitu. Gnjidić nije otputovao sa Žutima u Podgoricu gdje Split igra u petak utakmicu 14. kola ABA lige protiv Studentskog centra, jer da zaigra na toj utakmici više do konca sezone ne bi mogao igrati za Megu. Zbog toga su se ovoga tjedna dogodila i neki transferi između klubova u ABA ligi, pa je tako Kenan Kamenjaš iz Studentskog centra stigao u Budućnost, Nikola Tanasković iz Igokee u Budućnost, a i Nikola Topić je stigao iz Mege u Zvezdu.

Pitanje je i kakav je uopće bio deal po kojemu je potpisani igrač Cedevite Olimpije stigao ovo ljeto u Split i jesu li Žuti uopće mogli zabraniti Gnjidićev odlazak s Gripa. Kako bilo, u istom paketu Miškove čarolije u Split će stići projekt Cedevite Junior Vito Kučić.

Međutim, ostanimo još kod Splita. Split dvadeset godina traži trofej, a ova je sezona ocijenjena kao ona u kojoj bi se trofej napokon mogao osvojiti. Sada je jasno da Split, kad i dođe Kučić, s njim neće moći napadati Kup Krešimira Ćosića, jer je ovaj već zaigrao za Cedevitu Junior u osmini finala Kupa, a pravo nastupa u FAVBET Premijer ligi Kučić će steći tek za više od dva mjeseca, 8. ožujka, kad će krenuti treći krug FAVBET Premijer lige. Znači, Split će svakako slabiji u osvajanje prvog trofeja. Usput, Split je u posljednje vrijeme promovirao u back-up playa Mati Kalajžiću (Gnjidić se mučio s ozljedom) Tonija Perkovića, pa je i pitanje koliko će Kučić uopće igrati i u ABA ligi...

Ako Split doista nije mogao utjecati na Ražnatovićevu kombinaciju, mogla je Cedevita Junior. Međutim, kako se može saznati na Velesajmu će za Kučića, kojega su odgojili i doveli ga nadomak reprezentacije, dobiti prilično velik novac za odštetu i tako je u Cedeviti Junior pogašen mogući požar. Štoviše, Cedevita Junior bi umjesto Kučića vrlo brzo mogla dovesti novog igrača.

Kombinacija koju je izveo Miško Ražnatović plastično će objasniti i status hrvatskih klubova u regiji, ali i kod moćnih ljudi u regiji. Čak i kad je riječ o Splitu i Cedeviti Junior, koji su bez dugova i uredne su platiše. Onda možete samo zamisliti kako je to kod onih koji to nisu.

Ostaje samo za nadati se kako će ova razmjena između više klubova, "mali NBA trejdovi u susjedstvu", napraviti i od Lovre Gnjidića i od Vite Kučića bolje igrače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:18