Tomislav Kristo / CROPIX
ABA SUPERKUP

PREMIJERA CEDEVITA OLIMPIJE U ZAGREBU, NOVA CIBONA SE PREDSTAVLJA NAVIJAČIMA 'Ovo je najbolje što postoji u regiji, po pitanju momčadi, igrača...'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 26. rujan 2019. 21:38

U petak će se u dva preostala četvrtfinala kompletirati polufinalisti Superkupa. To će za gledatelje u Zagrebu biti poslastica jer će najprije, od 17 sati, moći vidjeti kako izgleda Cedevita Olimpija u sudaru protiv FMP-a, a nakon toga će se nova Cibona predstaviti svojim navijačima u utakmici protiv Budućnosti, lanjskog finalista ABA lige.

- Ovo je najbolje što postoji u regiji i po pitanju momčadi i po pitanju igrača, pa i trenera, pa je idealna prilika za gledatelje da posjete utakmice Superkupa. Posebno pozivam naše navijače da nas podrže - kazao je Ivan Velić, Cibonin trener.

Onda je rekao pokoju i o momčadi.

- Kasnije su nam se priključili Rhett i Ginson, Rebec je odradio tek nekoliko treninga, pa smo daleko od dobrog stanja. Defanzivno smo OK, ali će nam za napadačku tečnost trebati vremena. U utakmici protiv Budućnosti ćemo pokazati gdje smo u odnosu na jednu takvu momčad. Volio bih da, kao i lani kad je Budućnost bila euroligaš, slavimo u ogledu protiv njih u Zagrebu.

Što se tiče igračkog stanja, Velić je otkrio.

- Bundović je počeo trenirati tek prije dana, nakon što je bio aut dvadeset dana, a čak je i veći problem viroza koja je snašla Roka Prkačina. Pratit ćemo situaciju i vidjet ćemo hoće li onaj koji bude u boljem stanju od njih dvojice biti u sastavu.

Budućnost je, pak, u Zagreb doveo bivši trener Vukova, Piksi Subotić.

Zagreb, 230919.
KD Drazen Petrovic.
Konferencija za medije KK Cibona uoci nove sezone ABA lige. 
Na fotografiji: trener Cibone Ivan Velic. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

- Nitko ovdje nije došao izgubiti, pa otići kući. Odlična je ovo provjera za nekog tko odigra tri utakmice, ali to je i malo previše u tri dana, ali što je tu je. U odnosu na lani Budućnost je smanjila proračun, još uvijek tražimo igrača koji može igrati na oba krila, Ivanović se vratio sa SP-a, pa je obnovio ozljedu, a Barovića nemamo do ožujka. Budućnost je momčad koja cilja vrh, a nakon što sam u Podgorici proveo dva mjeseca, osjetio sam klimu, vidim i kakav je pritisak, ali meni je tako draže voditi momčad, navikao sam na to - zaključio je Subotić, dodajući da je posjeta na nekim pokusima uoči ove sezone pokazala kakav je Budućnost mamac za svoje navijače, a i već su se prodalo 1.500 godišnjih ulaznica.

Program u petak će, pak, početi premijerom Cedevita Olimpije u Zagrebu. Slaven Rimac je još jedan bivši trener Cibone, danas na klupi novog kluba iz Ljubljane.

- Nadam se da će se gledati dobra košarka, a sve momčadi ovdje dolaze sa svojim ambicijama. Mi želimo vidjeti gdje smo, jer u zadnja dva tjedna smo igrali samo jedan pokus. FMP je u zavidnoj formi, pa će nam biti jak test - kazao je Slaven Rimac, a kako se može doznati Cedevita Olimpija trebala bi ovih dana dovesti još jedno pojačanje, a to je Maik Zirbes, lanjski centar Zvezde s njemačkom putovnicom.

No, Rimca muči nešto drugo uoči Superkupa.

- Mi nismo igrali više od jednog pokusa u zadnja dva tjedna, jer smo znali da nas ovdje čekaju moguće tri utakmice u tri dana, a već nam u srijedu u okviru prvog kola Eurokupa dolazi u Ljubljanu Darušafaka, da bi u petak igrali u prvo kolo ABA lige protiv Mege u Beogradu. Ukoliko odigramo sve te utakmice u sedam dana bit će to pet utakmica u sedam dana, stoga smo i napravili ovaj period do Superkupa s više treninga.

Vladimir Jovanović ostao je na klupi FMP-a, koji je sastavio opet vrlo zanimljivu momčad.

- Imali smo dobru prethodnu sezonu i zadovoljan sam onime kako smo odradili pripremi period, Plan je igrati s mladim, ali talentiranim igračima, a kroz ovaj Superkup vidjet ćemo možemo li još išta korigirati, iako prvenstvo počinje već idući tjedan. Čeka nas protivnik koji je odličan, koji ima sjajnog trenera, Cedevita Olimpija je slagana za najveće stvari...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 01:31