Jure Miskovic / CROPIX CROPIX
JOŠ UVIJEK IMA NADE

PROTIV SLOVENACA JE SVE ŠTIMALO KAO ŠVICARSKI SAT, ŠTO ĆE BITI U BEOGRADU? Evo što se mora dogoditi u zadnjem kolu ABA lige da bi Zadar ostao u eliti

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 08. ožujak 2020. 21:53

Zadar - Primorska 99:79 (27:21, 36:22, 14:14, 22:22)

ZADAR: Siriščević 13, Ahmed 21, Palokaj, Brala 1, Vuković 17, Junaković 6, Mavra 16, Planinić, Glbert 23, Uljarević 2

KOPER PRIMORSKA: Gibbs 15, Hrovat, Barič 12, Kosi, Ciani, Lazić 17, Haskić, Hodžić 3, Dimec 13, Nemanić 8, Luković 11

ZADAR - Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 1.800. Suci: Belošević (Srb), Koljenšić (CG) i Terlević (Hrv).

Suvereno je Zadar došao do pobjede koja im ipak ostavlja nekakvu nadu za ostanak u regionalnoj ABA ligi, jer uz trijumf protiv Crvene zvezde u Beogradu, moraju jednim okom gledati što će napraviti Mega i Krka. Ostvare li ta dva kluba u zadnjem kolu jednako kao i Zadrani pobjedu, onda će to značiti zadarski rastanak od ABA lige.

Sportski je vjerovati u mogućnost pronalaska "pojasa za spašavanje"...

Nije ni krenula utakmica, nema tko nije pitao zašto u sastavu nema Bryona Allena? Neslužbeni odgovor, uoči početka utakmice glasio je kako se na treningu ogriješio o klupsku disciplinu, pa ga je trener Danijel Jusup udaljio iz momčadi. Iako je Allen kroz sezonu imao svoje "bisere" u igri, svejedno se krenulo strahovati kako će Zadar izgledati bez njega.

Zadar, 080320.
Dvorana Kresimira Cosica. Kosarkaska utakmica 21. kola ABA lige, KK Zadar - KK Koper Primorska.
Na fotografiji: Danijel Jusup, trener KK Zadra.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX CROPIX

Izostanak prpošnog Amerikanca nije se previše osjetio nakon podbacivanja lopte, jer su Mavra i Siriščević tricama najavili izvrsnu zadarsku šutersku večer. Nisu dužni ostajali ni gosti iz Kopra, ali nisu se u tom segmentu mogli natjecati sa Zadranima, Ahmed, Siriščević, Vuković i Gilbert zasipali su samo tako. Utakmica je u mnogo čemu nalikovala na šuterski trening. Pa tko da više!

Zanimljivo, Zadar je prvih 20 minuta završio sa 75 posto uspješnosti s crte slobodnih bacanja, u pokušajima za dva poena na koncu i tricama, upisali su ih 12. I na koncu tih dvadeset minuta nije se moglo ne primjetiti pet dodavanja Mavre i četiri Junakovića. Sve je štimalo kao "švicarski sat".

Osjetno slabije treću dionicu odigrali su jedni i drugi, što je u neku ruku i razumljivo, jer je Zadar ostvario veliku prednost koja je kod gostiju ugasila bilo kakvu ambiciju za preokret. Zadnja četvrtina spada u skupinu "odrađivanje posla".

I još nešto, naime, izostavljanje Allena, ozljede Ivanova i Fundića, učinkom i doprinosom ostalih otkrivena je slika kako se kroz sezonu sve, baš sve igrače moglo koristiti na valjani način, a onda vjerujemo ne bi bilo ovoliko strepnje oko ostanka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:29