TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
ABA LIGA

‘Ranjeni‘ Split stigao i do petog poraza ove sezone u ABA ligi, Igokea slavila u Laktašima

U redovima Splita Bajo je zabio 11 poena, uz četiri skoka, McLean je stavio deset
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 22. listopad 2021. 19:48

Košarkaši Splita su i u petom kolu ABA lige potpisali poraz, ovog puta protiv Igokee (omjer 3-2) na gostovanju u Laktašima i to rezultatom 85-67.

Imao je strateg Splita Srđan Subotić i realnih problema sa sastavom, budući da mu zbog bolesti nisu bili na raspolaganju Roko Ukić i Shawn Jones, dok je Karlo Žganec prosjedio cijelu utakmicu. No i u oslabljenom sastavu su „žuti” jako dobro parirali domaćinu gotovo cijelo prvo poluvrijeme.

Jedan od razloga dobre igre treba potražiti u zonskoj obrani koju je Subotić naredio praktički u cijelom prvom dijelu, a na koju se izabranici Dragana Bajića nisu nikako uspijevali prilagoditi. Međutim, na tri i pol minute do kraja druge četvrtine kod rezultata 29-29, Kedžo, Runjić i do tada jako dobri McLean su se ispromašivali, pa je potonji još olako prodao jednu loptu i ubrzo je na semaforu stajalo 40-35 za Igokeu. Od tog trenutka se gard Splićana sasvim promijenio, obrana je prestala biti pokretna i agresivna, a kod domaćina su se upalili Ilić, Starks i Robinson te je do kraja treće dionice razlika već narasla na 16 poena (64-48).

Do kraja se ogled pretvorio u kontrolu štete što se Splita tiče, ali je za to trebalo ne samo nešto obraniti nego i pogoditi. A Split je za 13 minuta na prijelazu iz treće u četvrtu četrvtinu u ubacio tek 17 poena, a primio 35 pa je i zbog toga poraz ovako uvjerljiv.

U redovima Splita Bajo je zabio 11 poena, uz četiri skoka, McLean je stavio deset, Perković jedan manje. Kod Igokee je Ilić postigao 15 koševa, dok ih je Starks zabilježio 11.

Subotić je nedavno zavapio da će Split teško ostati u ABA ligi ukoliko ostane u ovom sastavu, a ova je utakmica novi dokaz koliko Split zaostaje za konkurencijom u regionalnom natjecanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:49