Amar Gegić
 LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
VRUĆA ATMOSFERA NA VIŠNJIKU

FOTO: Regionalni HR derbi pripao Ciboni! Zagrepčani serijom 13:0 slomili Zadrane u Krešinom domu

Domaći su promašili čak 11 slobodnih bacanja, to je podatak koji ih je koštao pobjede
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 08. listopad 2021. 22:15

ZADAR - CIBONA 67:68 (18:14, 17:20, 13:13, 22:21)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja:700. Suci: Marko Juras, Radoš Arsenijević i Ivan Stefanović (Srbija).

ZADAR: Carter 11, Paponja, Jordano 3, Brala 7, Vuković 3, Bursać 4, Junaković 6, D. Drežnjak 9, Mavra 8, Luković 16.

CIBONA: Vujović, Radovčić 11, Vranković 2, Mustapić, Prkačin 12, Gegić 11, Vildoza 7, Majcunić 1, Gnjidić 3, Branković 4, M. Drežnjak 5, Reuvers 12.

U regionalnu Admiral BET ABA ligu, Zadrani su zaronili i trećim porazom iz jednako toliko odigranih utakmica. Ključnim su se pokazale minute u kojima su domaćini olako ispustili devet viška, uništio ih je Radovčić! Ali i same sebe jer su opet imali jedanaest promašenih slobodnih bacanja.

Zadar je pak Cibonu u početku uhvatio u trokutu kojeg su činili: Brala, Luković i Carter, razlika je mogla biti i izraženija, međutim, radilo se previše pogrešaka i promašivalo iz igre te s crte za slobodna bacanja. Uglavnom ni gosti se nisu mogli pohvaliti nekim osobitim učinkom, štoviše, mogu biti i te kako zadovoljni ishodom prve četvrtine, jer se domaćin nije nametnuo koliko je mogao, obzirom na zbivanja na parketu.

image
LUKA GERLANC/CROPIX Cropix

Nekako je više dinamike bilo kod Zadrana, koju se nije pretvorilo u bolje brojke na semaforu, zato su „vukovi” u otvaranju druge dionice tricom Prkačina te jednim slobodnim bacanjem Majcunića stigla do poravnanja. Onoga trenutka kad je trener Perinčić odlučio u igru vratiti Cartera, stigla su njegova tri poena i dodatno bacanje.

Nažalost, Carter je u jednom doskoku ozlijedio zglob desne noge pa je ponovno otišao na klupu. Odmah se višak zraka osjetio kod gostiju, jer im je Amerikanac bio najveća prijetnja, otuda i sloboda Prkačinu za lagano utrčavanje u reket i atraktivno zakucavanje.

Vukla je Cibona, uspjeli su u kratko vrijeme drugim zakucavanjem Prkačina povesti 30:29, ali je na drugoj strani na isti način uzvratio Luković. Pogodio je i Reuvers, dok je Bursać opet vratio zadarsku momčad u prednost. Zadar je pak imao osobitih problema s napadačkim skokom gostiju, što je stvaralo nervozu na njihovoj adresi.

image
LUKA GERLANC/CROPIX Cropix

O tome da je Zadar prvo poluvrijeme završio minimalnim vodstvoM, unatoč čak sedam promašenih slobodnih bacanja! Tu nije kraj, jer se i Carter pridružio s dva promašaja s istoga mjesta, odmah na početku drugog poluvremena, srećom za domaće Mavra je zabio tricu, ali je uzvratio Gegić, pa se opet oglasio Mavra....

Potom je mladi Brala slijedio svojeg kapetana i prednost se popela u 27. minuti pisalo je 48:39. Ali, je došlo do potpunog opuštanja kod domaćih tri kontre odradio je Radovčić, dok je Vranković dobio dvoboj s Lukovićem , opet je Radovčić bio na sceni pogodio je tricu .Vildoza je dodao dva i bijaše to Cibonina serija 13:0. Iako se Zadar vratio triicom Jordana, završne minute odradio je Prkačin, a pomogao je i Vildoza bacanjima.

image
LUKA GERLANC/CROPIX Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:22