Jure Miskovic / CROPIX
PRVA POBJEDA ZADRA

SENZACIJA U KREŠINOJ DVORANI Cedevita Olimpija doživjela težak debakl u Zadru, Rimčevi igrači promašili prvih 15 trica, domaći im zabili ukupno 15!

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 24. studeni 2019. 23:10

Zadar se konačno osladio pobjedom, prvom ovoesezonskom i to protiv suparnika koji drži sam vrh ABA lige, momčadi Cedevita Olimpije, koja neće po dobrom pamtiti gostovanje na Višnjiku. Doslovce, bili su nadigrani, slikovito "potučeni do nogu", nema segmenta osim slobodnih bacanja s kojim bi se mogli pohvaliti. Zadar ih je uništio tricama (15-33), koje su za goste bili tek u primislima, jer nisu mogli pogodi baš ništa (3-29). Nisu bolje prolazili ni u reketu gdje su ih uvijek čekali nadasve borbeni Stefan Fundić ili pak Domagoj Vuković, neko vrijeme i Akos Keller.

Svega nekoliko prvih minuta Cedevita Olimpija nosila se protiv Zadra, onda ih je najprije načeo tricom Bryon Allen, potom i Ive Ivanov. Jedina njihova svjetla točka u tim trenucima bio je Miller McIntyre, koji je lakoćom ulazio pod zadarski obruč. Ali, gostima je veliki problem bio šut izvana, imali su ih bezbroj otvorenih, napose za tri poena, međutim, nisu mogli pogoditi ništa. Zato je na drugoj strani Zadar 'šibao', Dominic Gilbert, pa opet Allen i Ivanov, gosti nisu znali gdje se nalaze.

Spašavala ih je izvrsna izvedba slobodnih bacanja 12/12, no kad su na odmoru bacili pogled na trice imali su što vidjeti, petnaest promašaja iz isto toliko pokušaja, pa je Zadar u 19. minuti imao zavidnu zalihu od 21 poen viška. Allen se na sve naslonio s dvije trice u nastavku za zadarski iskorak na ogromnih 53:28! Iza toga sve je bilo puno jednostavnije za domaću momčad, koja ni jednog trenutka nije pmislila stati, naprotiv Junaković, Gilbert i Mavra opet su ih zasuli šutevima iza crte za tri poena.

Jest, u međuvremenu su i gosti upisali svoju prvu tricu, ali su svejedno rezultatski tonuli sve dublje sve do minus 38 , tako da im stvrano nije bilo lako odrađivati minute koje su bile pred njima...

Zadar – Cedevita Olimpija 101:63 (21:11, 24:15, 27:15, 29:22)

ZADAR, Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 4100. Suci: Radović (Hrvatska), Obrknežević (Srbija) i Majkić (Slovenija).

ZADAR: Allen(18), Ivanov(22), Siriščević, Palokaj, Vuković (7), Junaković (9), Mavra (8), Fundić (8), Planinić (4), Keller (2), Gilbert (20), Uljarević(3).

CEDEVITA-OLIMPIJA: Krušlin(3), Boatright(11), Krampelj, Hopkins (9), Murić (6), Mulalić , Miller–McIntyre (11), Blažič (6), Stipanović (4), Zagorac, Simonović (11), Zirbes.

Budućnost dobila derbi, Trinchieri isključen

U derbi utakmici osmog kola ABA lige Budućnost je svladala Partizan u Podgorici sa 65:60, domaćine je predvodio Hassan Martin sa 12 poena i isto toliko skokova, dok je kod Partizana Novica Veličković ubacio 11 poena uz četiri skoka.

Inače, utakmica je odlučena kod prednosti Budućnosti od 62:60 na 22 sekunde do sirene. Lopta je bila Partizanova, a suci su odsvirali faul u bloku Willa Mosleyja u napadu, dok se Marcus Paige dizao i pogađao tricu za prednost Partizana. Nije, naravno, priznat koš, a Andrea Trinchieri, Partizanov trener, poludio je na tu odluku o faulu, nakon čega je isključen, dobio je drugu tehničku, a Budućnost je lako privela susret kraju. Kod Budućnosti, koja je ostala na vrhu ABA lige, Luka Božić je odigrao devet minuta, ostao je bez poena i skupio dva asista. (Tvrtko Puljić).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:14