Aba Liga
NADOKNADILI 19 RAZLIKE

Senzacija u Podgorici! Perković sa zvukom sirene osigurao pobjedu Splita protiv Studentskog centra

‘Današnja košarka ne dozvoljava opuštanje, stigne se i 20 razlike za četvrtinu. Čestitke momcima‘
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 22:23

SC DERBY - SPLIT 91:92 (24:13, 24:26, 28:21, 15:32)

PODGORICA - Sportski Centar Morača Gledatelja: 50 Suci: Obrknežević, Stefanović, Milojević

SC DERBY: Bogavac 6, Pavličević, Vučeljić, Hadžibegović 3, 6sk, 4a, Baćović 2, 5sk, Ivišić 12, Dawkins 18, Drobnjak 5, Drežnjak 19, Goranović, Kapusta 16, Mirković 10, 8sk.

SPLIT: Funderburk 10, 3sk, Perković 8, Shorter 21, 10sk, 7a, Sullivan 28, 8sk, Kalajžić 3, Tišma, Runjić 10 4sk, Klepo, Vuko 12, Perkušić, Dubravčić.

Senzacija u Podgorici! Košarkaši Splita su u sjeni dovođenja Vite Kučića odigrali 14. kolo AdmiralBet ABA lige u Podgorici protiv Studentskog Centra te u dramatičnoj završnici pobijedili s 91:92, košem Perkovića za pobjedu.

Utakmicu je s 6 poena otvorio Tomislav Ivišić, dok su s druge strane odgovorili Funderburk, Shorter i Vuko. Prva četvrtina igrala se koš za koš, pogođeni su neki teški šutevi od strane Dawkinsa. Krajem prve dionice Derby se odvojio na plus 8 da bi tricom Bogavca rezultat prve četvrtine glasio 24:13. Domaćini su kontrolirali utakmicu, šut ih je služio i igrali su agresivnu obranu. Splitska trica glasila je 2:13, ali unatoč tome su gosti na Shorterov pogon s 5 vezanih poena spustili zaostatak ispod 10 poena na poluvremenu. Splićani su teško branili napade domaćih, dok je napad donekle i funkcionirao.

Nastavak je donio lošu Splitovu igru, Studente je služio šut. Split ipak nije odustajao i malo po malo je grickao prednost domaćina. U posljednju dionicu ušlo se s plus 16 domaćina, a onda kao da je novi Split došao na utakmicu. Žuti su zaigrali kao u transu dok se Derby opustio i totalno ispao iz ritma. Probudio se Lovre Runjić koji je do tada bio neprimjetan. Krađa lopte, zakucavanje, dvije trice. Sullivan i DJ Funderburk zatvorili su reket, Shorter realizirao napade. Pridružio mu se i sjajni Lewis Sullivan koji je utakmicu završio s 28 poena i 8 skokova. Žuti su doveli utakmicu u egal, a imali su i posljednji napad za pobjedu pri rezultatu 89:89. Na prodor je krenuo DJ Funderburk i izborio dva slobodna bacanja. Bio je polovičan, a u sljedećem napadu je Shorter faulirao Dawkinsa koji mirno stavlja dva slobodna bacanja. Na semaforu je preostalo 0.8 sekundi do kraja susreta, a Slaven Rimac pozvao je timeout.

Nacrtao je akciju po kojoj Perković izlazi iz bloka i uzima posljednji šut. Rimčevi igrači gotovo savršeno su izveli tu akciju i Perković je zabio posljednji šut sa zvukom sirene za veliku, veliku pobjedu Splita, prvu ikada protiv Studentskog Centra. Treba Rimcu i igračima skinuti kapu za karakter i upornost jer nisu odustajali niti na - 19 početkom posljednje dionice. Zaigrali su hrabro i skinuli veliki skalp. Najbolji u redovima Žutih bili su Sullivan i Shorter s 28 odnosno 21 poenom, a ne smijemo zaboraviti ni Lovru Runjića sa 10 krucijalnih poena kao i pobjednički ubačaj heroja Tonija Perkovića. Splitu ova pobjeda može biti veliki vjetar u leđa uoči gostovanja kod Igokee u kojemu će biti jači za Vitu Kučića te vjerojatno Krešu Ljubičića.

- Početkom utakmice igrali smo loše, Derby se odvojio na veliku razliku te možda pomislio da je utakmica gotova, ulaskom Runjića podigla se agresivnost na loptu i čvrstoća u obrani. Sveli smo utakmicu na 5-6 razlike i na kraju slavili. Čestitam momcima iako ne bi bilo nezasluženo ni da su domaći slavili. Današnja košarka ne dozvoljava opuštanje, stigne se i 20 razlike za četvrtinu. Još jednom čestitke momcima - rekao je nakon utakmice trener Splita Slaven Rimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:20