Na fotografiji: Josip Sesar, trener Gorice.
 
 NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX
VELIKA POBJEDA KLUBA

Sesar odbio ponudu Zadra zbog nove hrvatske hit-momčadi: ‘Ostajem ovdje i idemo u ABA 2 ligu!‘

Uveo je klub u prvu ligu, i odveo ga do polufinala Kupa, ali i među najbolje hrvatske momčadi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. lipanj 2020. 17:38

Prije samo tjedan dana Josip Sesar je imao na stolu ponudu Zadra. Ako nije otišlo baš toliko daleko, u svakom slučaju je u tom trenutku Sesar bio Zadru iznimno zanimljiva opcija. Kao što je to još uvijek i izbornik Veljko Mršić.


I bilo bi, barem što se tiče Sesara, tako još i danas da Sesar nije prelomio i odlučio ostati i sljedeće sezone u Gorici, koju je odveo do polufinala Kupa, ali i među najbolje hrvatske momčadi, nakon što ju je prethodno uveo iz Prve u HT Premijer ligu.

Uostalom, evo, tu je Josip Sesar, pa je najbolje od njega čuti što se sve zbivalo prethodnih dana.


- Ne bježim od toga da sam imao razgovor s ljudima iz Zadra, bio je to informativni razgovor. I nakon njega je ostao dogovor kako se čujemo za daljnje korake. Međutim, situacija se promijenila. Donio sam odluku da ostajem u Gorici, ovdje postoji dogovor da se ide prema ABA 2 ligi. Predsjednik kluba Duško Radović i ja smo obavili razgovor, pronašli zajednički jezik i cilj jest da klub podignemo na neku višu razinu od one na kojoj smo zaključili ovu sezonu.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Uostalom, o tom nekom pomaku u strategiji kluba razmišljalo se cijele protekle sezone. Sada je to bilo i konalne obrise.


- Mi smo i lani razmišljali o tome da igramo dva natjecanja, bilo je priča oko Alpe Adria lige, ali na kraju to nismo uspjeli realizirati, nije bilo vremena za pripremu. Međutim, ovoga je ljeta situacija drugačija. U razgovore oko naše budućnosti uključio se i Grad Velika Gorica, gradonačelnik Dražen Barišić je tu, pokazana je volja i s te strane da klub ode na razinu više. I bitr će to dobra priča i za nas, a vjerujem i za sam Grad.


I trenutačno agilni predsjednik Gorice Duško Radović i kroz razgovore s gradonačelnikom Barišićem zatvara financijsku konstrukciju, jer jasno je svima, nova razina igranja, ABA 2 liga znači i povećanje proračuna za sljedeću sezonu. Josip Sesar je već krenuo u slaganje igračke križaljke. I nema dvojbe, Gorica će u sljedećoj sezoni biti igrački jača nego je to bila ove sezone.


- Nemamo mi cilj osvajanja ovog ili onoga natjecanja. Normalno, ukoliko se ukaže prilika, mi ćemo je zgrabiti. Međutim, nakon što smo se stabilizirali na razini u HT Premijer lige, sada je cilj da isto napravimo i stepenicu iznad. Mi na ABA 2 ligu gledamo isključivo kao na natjecanje kroz koje možemo dobiti neophodno iskustvo, u kojemu možemo učiti. Ostavit ćemo u momčadi dosta igrača koji su tu bili i ove sezone, a njih ćemo nadopuniti momcima kojima će ovo biti odskočna daska neku ozbiljniju košarkašku scenu. Ukoliko, kažimo to tako, uspijemo od jednog Majcunića ili Mazalina napraviti igrače koji će biti prepoznati kao ABA 2 vrijednost sljedeće sezone, kao što su to oni bili u HT Premijer ligi, mi ćemo svoj cilj ostvariti.


Iako nije želio o imenima, Josip Sesar ima igrače na koje pikira. I nakon što se obave razgovore s cijelom momčadi koja je zaključila sezonu, krenut će se u pregovore s pojačanjima. Priča tu ima dosta, Sesar je privatno puno toga lijepo govorio o Niku Slavici i eksplozija poput one Mazalinove dobar je put pri dovođenju ovog talenta koji je zaključio sezonu s nekoliko impresivnih utakmica u dresu Škrljeva. Šuška se i oko povratka u Goricu Marka Bakovića, koji je igrao lani na Islandu, spominje se dolazak Kreše Ljubičiča iz Cibone, centra kojemu je istekao ugovor pod Tornjem, a kako je Sesarov cilj imati što više mladih igrači, ne bi trebao čuditi niti mogući skori kontakt s Lukom Tomasom.


U svakom slučaju, ponovno iz drugog plana, u Gorici sklapaju jednu sasvim finu momčad. Koja će opet biti u stanju prijetiti našim najboljim klubovima. Ne postoji klub kojega Gorica nije svladala u posljednje dvije sezone. A u narednoj imat će i bolju momčad nego ranije.

To je velika pobjeda kluba

Hoće li i ostali naši najbolji klubovi, prije svih Cibona, Zadar i Split imati bolje momčadi od onih lanjskih pokazat će vrijeme koje je ispred nas.


Međutim, ostanak Josipa Sesara u Gorici velika je pobjeda kluba. Njegova energija, trenersko znanje, ali i šarm prikupio je simpatije i za sam klub diljem Hrvatske. A od jeseni ići će sve to i dalje, prema ABA 2 ligi. Bit će to dvije utakmice tjedno, bit će teških putovanja u autobusu, ali u Gorici na sve to gledaju kao na adrenalinsko uzbuđenje. Iz kojega, uvjereni su, mogu svim - i klub, i igrači, a samim time i Sesar kao trener -profitirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:48