Roko Ukić nakon oporavka od koronavirusa bio je sposoban odigrati tek dvadesetak minuta
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX
BITKA ZA OSTANAK

Šok na Gripama: Momčad iz Sarajeva srušila ‘žute‘, Split je sada na samo korak od ispadanja iz lige!

Izgubi li na gostovanju u subotu, momčad Mile Karakaša od sljedeće će sezone igrati u nižem rangu
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 12. svibanj 2021. 20:47

Split - Spars 70:76 (22:26, 24:23, 16:13, 8:14)

SPLIT - Dvorana KK Split. Bez gledatelja. Suci: Koljenšić, Dragojević i Savović.

SPLIT: Đoković, Perković 15p, 3s, Gizdavčić, Perasović 2p, 3s, Kedžo 2, Ukić 10p, 5a, Bajo, Čampara 3p, 3s, Babić 15p, 11s, 3il, Vranković 3il, Luković 19p, 10s, 3a, Marić 4p, 9s, 4il.

SPARS: Zahiragić 9p, 8s, 7a, 3ul, Klavžar 10p, 4s, Hasandić 14p, 5a, Gegić 12p, 5s, 4ul, Ilić, Memić, Kamenjaš 19p, 6s, Buza 6, Mičić, Livadić, Gediminas 6.

-------------------------------------

Kad je Split vezao poraze od Krke u Novom Mestu i na Gripama od Borca iz Čačka, trener Mile Karakaš govorio je isključivo o tome kako baš ništa nije izgubljeno jer se sve još može popraviti. Nakon srijede pak prostora za krivi korak više nema jer Žute je na Gripama u prvoj utakmici serije za ostanak u ABA ligi, koja se igra do dvije pobjede, dobio sarajevski Spars koji će sada na svom terenu imati meč-loptu za ulazak u regionalnu elitu.

Po onome što se moglo vidjeti na parketu u ovoj utakmici, "neupućeni prolaznik" vjerojatno je ostao zbunjen činjenicom da je ove sezone domaćin zapravo bio prvoligaš s obzirom da su se gosti od prve minute nametnuli momcima Mile Karakaša te doslovno svih 40 kontrolirali rezultat. A kad se na ulazu u posljednju četvrtinu dobio dojam kako bi se ovo moglo okrenuti, momčad Splita odgovorila je s još jednom u nizu jednoznamenkastih četvrtina u ključnim utakmicama u završnici regionalne sezone...

Spars je na Gripama nosio Kenan Kamenjaš, koji je dominirao protiv Marina Marića i Antonija Vrankovića, čije su kombinirane 22 minute donijele više izgubljenih lopti (7) i osobnih pogrešaka (5) nego poena (4). Pokušao je stoga Karakaš igrati na "petici" s Lukovićem, ali ni to u konačnici nije donijelo puno jer je splitski napad živio isključivo od njegove individualne klase budući su Luka Babić i Toni Perković zajedno gađali trice 5-19, dok je Roko Ukić nakon oporavka od koronavirusa bio sposoban odigrati tek dvadesetak minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:24