VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
PORAZ NA GRIPAMA

Splićani furiozno krenuli pa se ugasili, bodovi pobjegli u posljednje dvije minute

Mornar je u završnim trenucima dvoboja bio prisebniji protiv Žutih koji su se uspjeli vratiti.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. studeni 2020. 19:09

Split nije uspio prirediti iznenađenje na Gripama, Mornar im je nanio peti poraz u ABA ligi zahvaljujući većoj koncentraciji i malo sreće u posljednje dvije minute u koje se ušlo s 85:87. U idućem napadu gostiju Šehovićeva trica je zapela između obruča i table, umjesto skoka za Split, bilo je podbacivanje, a tu je Smith nadvisio Baju. Iz toga je nezadrživi Pullen izborio i realizirao dva slobodna bacanja za 85:89, potom je i Whitehead stavio za 85:91. Šteta, a imali su prije toga Žuti i tri napada na 79:84, Luković i Kedžo su promašivali trice kad se Mornar činio ranjiv.

To je bila neizvjesna završnica, dok će se pamtiti nestvarna prva četvrtina Splita, nevjerojatnih 35:21 nakon deset minuta uz 71 posto šuta, dominaciju u skoku 11-2… Odmah na startu druge dionice Đoković je s tri slobodna bacanja podigao na 38:21 i sve je u tom trenutku izgledalo prelijepo za domaćina. Jasno da to nije moglo trajati vječno, Mornar se razbudio na krilima Smithovih sedam uzastopnih koševa. Iako će Žuti opet pobjeći na 48:32 u 15. minuti zahvaljujući Baji i Whiteheadu (išao je hvatati Bajin promašaj s crte bacanja, pa zabio autokoš, koji se pripisao kapetanu Kedži), vidjelo se da je Pavićevićeva momčad počela ozbiljno uzimati suparnika. Niti četiri minute kasnije, serijom 17:2, Mornar je stigao na 50:49, a Žuti su se mogli utješiti da su taj rezultat zadržali prije velikog odmora.

U nastavku se zbilo očekivano, Mornar je brzo uspostavio kontrolu, Pullen se potpuno razigrao, pa kad je bivši igrač Cedevite zabio za 71:82 mislilo se da će to biti znak za kraj otpora Splićana. Ipak, imali su oni snage za još jedan juriš, za učiniti intrigantnim posljednjih nekoliko minuta.

- Dobra utakmica, na žalost, nismo izdržali do kraja. Otvorili smo sjajno, oni su nas pritisnuli u posljednjih pet minuta druge četvrtine i nismo imali rješenja. Pullen je bio fenomenalan, teško ga je čuvati i kad odigraš dobru obranu – rekao je trener Skelin.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je rekao da je košarku počeo trenirati zbog legende Splita Damira Šolmana i da je zbog njega nosio dres s brojem 12, te je pozvao Šolmana da sa Žutima dođe u Bar i bude njegov gost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:46