Roko Prkačin zatvara Josephu Lewisu put prema obruču
 MORNAR BARSKO ZLATO/MEDIA PRO
ROKO PRKAČIN

Start iz snova za Vukove: ‘Split je nas lani ostavio nuli, sada mi želimo njih ostaviti na nuli‘

Cibona je sjajno otvorila novu regionalnu sezonu, a kapetan je bio jedan od ključnih ljudi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 26. rujan 2021. 11:07

Bila je to mala rapsodija u Baru. Znali smo kako je Cibona dobro odradila pripremni period, bilo je i jasno kako igrački Mornar nije na razini lanjske ili lanjskih sezona, ali malo tko je očekivao takvu nadmoć mladih Vukova. Bilo je u jendom trenutku i 51:30, baš u vrijeme dok je Roko Prkačin, kojemu će uskoro biti 19, a koji je još uvijek najmlađi u mladom sastavu, stavio 18 poena i skupio šest skokova u prvom dijelu.

Nakon burnog ljeta, čiji je veći dio proveo na predraft kampovima, Roko Prkačin je odlučio ostati još jednu sezonu u Ciboni. Pripreme su počele rano, Roko se nije stigao niti odmoriti od putešestvija u Americi i uvodne utakmice na pripremama, iako je Cibona u globalu izgledala dobro, Prkačin je bio u njima diskretan. Da bi se u Baru ukazao na pravi način. Promašio je Roko jednu loptu iz igre, završio na 24 poena, šest skokova i dva asista. I Cibona ima prve bodove sezone u džepu.

- Pao mi je kamen sa srca zato jer je krenula sezona, bio sam nestrpljiv, jedva sam čekao da sve skupa krene.

Otvorilo se i izvana

Jer, pripreme su bile duge, a i Roko Prkačin, ima takvih dosta, možda ne voli pokuse.

- Utakmica je uvijek utakmica, ali različito je to kad se igra za nešto.

Lani je u ovo vrijeme Cibona također imala prvo gostovanje u Baru, a na njemu je teško stradala s 40 razlike u minusu. I Roko Prkačin se u toj utakmici ozlijedio, sada je sve posve drugačije...

- Nije niti Mornar momčad kao što je bio lani, a što se nas tiče, mislim da smo mi dvostruko bolji nego smo bili prije godinu dana. Ne mogu sada reći da se osjećamo moćni, ono kao životinje koje tuku sve pred sobom. Ali, definitivno smo u Baru igrali s nekom energijom koju naš protivnik nije mogao pratiti.

Roko Prkačin je igrao napadački onako kako je to najbolje. Napadao je svaku šansu, iz prijema je ulazio u prodore, a onda, kad se nakupio samopouzdanja kad mu je počelo ulaziti, otvorio se i vanjski šut, pa je trice šutirao 2-3.

- Otvorilo mi se, što ću reći. Možda protiv Splita u ponedjeljak bude neka druga priča, Netko će drugi iskočiti, ima tko...
Posebno se dopala suradnja Roka Prkačina i Amara Gegića. Čini se da su kliknuli na prvi pogled.

- Nije to samo s Gegićem, mislim da se svi jako dobro kužimo, nema među nama nikakve zle krvi, mi imamo zajedništvo koje je jače od bilo kojeg u naših protivnika. To je naša velika snaga.

Je li tome razlog i mladost ove momčadi?

- Mladi smo i ludi, ha-ha...

Već u subotu ujutro Cibona je krenula za Split, gdje ih u ponedjeljak navečer čeka Split. Koji nije dobro krenuo u sezonu, koji je loš bio na kvalifikacijama za Ligu prvaka, pa je onda izgubio prvu utakmicu HT Premijer lige od Cedevite Junior koja je igrala bez centara, da bi ih na otvaranju ABA lige posramila Zvezda u Beogradu. Mogao bi Split baš protiv Cibone tražiti svoju kartu za izvaditi se od teške rupe u koju su upali odmah na početku sezone?

- Definitivno je točno kako Split nije dobro krenuo u sezonu i mi smo svjesni kako na Gripama nećemo igrati laganu utakmicu. Znamo i to da su nas lani dobili sedam puta, da s nama imaju 8-0, ali mi ćemo pokušati sve ne bi li Split ove sezone na nuli.

Povlačenje prava odluka

Ova Cibona ne izgleda više strašljivo kao lani, čini se odraslijom, moćnijom?

- Rekao sam već da smo duplo bolji nego lani i u tome nisu razlog samo igrači koji su došli, nego smo mi koji smo i lani bili ovdje napredovali, postali bolji igrači.

Barem sudeći po ovoj utakmici u Baru, ispada kako je Roko Prkačin donio ovo ljeto pravu odluku kad se odlučio povući s NBA drafta?

- Ispada da je to tako. No, ja sam tada stajao iza te odluke, kao što stojim i sada. Draft je prošao, ima vremena do idućeg...

A ukoliko Roko Prkačin bude često nudio predstave poput one u petak u Baru, ne treba sumnjati kako će podno Tornja hodočastiti ove sezone svi oni koji odlučuju o tome koga će izabrati sljedeće godine u NBA ligu. Lani ih nije bilo, teško se putovalo, ove sezone se može. A i Roko Prkačin je netko zbog kojega se bilo kojemu GM-u isplati sjesti na avion i posjetiti Europu. Ovo ljeto su ga u SAD-u upoznali, ove će sezone pratiti koliko napreduje.

​Ako se po Baru sezona poznaje...

20,6
godina prosjek je Cibonine početne petorke za Bara: Gnjidić (20), Drežnjak (22), Gegić (23), Prkačin (18) i Branković (20)

25
godina imaju Ivan Majcunić i Jose Vildoza, u petak najstarijii igrači u rotaciji Vlade Jovanovića

5
blokada podijelio je Nathan Reuvers igračima Mornara

66,7%
šuta iz igre imali su Vukovi na otvaranju nove sezone ABA lige

-41
bilo je 12. listopada prošle godine u Baru: Mornar - Cibona 109:68

Nije suradnja dobra samo s Gegićem, mislim da se svi jako dobro kužimo, nema među nama nikakve zle krvi, mi imamo zajedništvo koje je jače od bilo kojeg u naših protivnika. To je
naša velika snaga.
Mladi smo i ludi

Ukoliko Roko Prkačin bude često nudio predstave poput one u petak u Baru, ne treba sumnjati kako će podno Tornja hodočastiti ove sezone svi oni koji odlučuju o tome koga će izabrati sljedeće godine u NBA ligu. Lani ih nije bilo, teško se putovalo, ove sezone se može

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:41