NIKOLA BRBOLEZA Cropix
DRUKČIJA ENERGIJA

Stisnuta šaka odala moć. Je li pobjeda protiv Crvene zvezde otključala stranu Rimca kakvu nismo vidjeli?

Pobjeda Splita protiv Zvezde izazvala je erupciju oduševljenja trenera kojem su navijači zamjerali ‘ravnodušnost‘ na klupi
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 08. listopad 2024. 23:42

U nedjeljnom - može se reći - povijesnom rušenju Crvene zvezde u oko su mnogima upale reakcije režisera slavlja na žutoj klupi tijekom utakmice. Riječ je naravno o Slavenu Rimcu. Miran je to čovjek izvan terena, takav je i na klupi. Utakmice vodi na sebi svojstven način, uvijek staloženo i bez nekakvih ispada koje znaju imati većina trenera. Općenito, postoje po prirodi temperamentni stručnjaci koji onda isto raspoloženje prenose na svoju ekipu, dok postoje i oni mirniji. Rimac će sam za sebe reći da ima takav stil vođenja utakmica, ali upravo su njegove reakcije tijekom utakmice sa Zvezdom povod ove priče.

Nismo baš često viđali Slavena Rimca u terenu kao što je slučaj bio nakon zakucavanja Davida Škare za plus osam na trideset sekundi do kraja utakmice protiv Crvene zvezde. Ta stisnuta šaka inače mirnog stručnjaka je slika i prilika energije Žutih tog nedjeljnog poslijepodneva. Split je dao sve za pobjedu, dok je Rimac sjajno vodio utakmicu. Posljednjih osam minuta nakon četvrtog prekršaja Borne Kapuste prakticirao je rukometne zamjene obrana - napad. Obranu je igrao Vuko, napad Kapusta i Zagrepčanin je tako uspio svoga razigravača sačuvati do samoga kraja. Vjerovao je Rimac cijelu utakmicu Borisu Tišmi, ovaj mu je to vratio možda i ključnom tricom.

Ambicije su najviše

Mnogi su do sada Rimcu zamjerali tu naoko ravnodušnost, ali to je samo dojam koji trener Žutih odaje prema vani. Unutra on sigurno “gori”, koliko mu pobjeda protiv Zvezde znači govori i slavlje s njegovim igračima nakon utakmice. Kamere su zabilježile njegov strastveni zagrljaj s Krešom Ljubičićem, dok stisnuta šaka odaje moć predstave Žutih. Možda je ova pobjeda otključala emotivnu stranu Slavena Rimca, ne pamtimo da smo ga ikada kroz karijeru vidjeli u onakvom izdanju.

image

Rimac uglavnom utakmice vodi mirno

BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Bio je je trener Splita u ozbiljnim sportskim kolektivima poput zagrebačke Cedevite i ljubljanske Cedevite Olimpije, onda i minhenskog Bayerna, s Cibonom je osvojio ABA ligu... Nikad nije krio niti ambicije na Gripama koje su one najviše. Rimac posjeduje neosporan trenerski kvalitet, ova pobjeda mogla bi ga dodatno povezati s igračima, ali i zahtjevnom splitskom publikom. Split je specifična sportska sredina čiju pažnju treba zaslužiti. Toga je možda postao svjestan i strateg Žutih, nakon pobjede protiv Zvezde ne sumnjamo da će Gripe ubrzo biti pune.

Sjajno kontrolira svoju ekipu

Rimac je nedjeljnu utakmicu vodio s energijom kakvu do sada nije interpretirao, to se prenijelo i na njegove igrače. Još na pripremama pisali smo kako nam izgleda da je Rimcu lakše voditi ovosezonske Žute. Ističe se na Gripama svakodnevno karakter, upravo je to ključan faktor splitskog rušenja moćne Crvene zvezde. Možda to nedjeljno poslijepodne iznjedri novi način vođenja ekipe ovog stručnjaka, sljedeći izazovi su to u punom smislu te riječi. Slijede okršaji s dvije Cedevite, dok je samopouzdanje Žutih nakon ove izvedbe sigurno nabujalo. Rimcu je očigledno pao kamen sa srca, tome svjedoči njegovo slavlje. Tehničku pogrešku zbog ulaska u teren nitko mu nije zamjerio.

Slaven Rimac za sada sjajno kontrolira svoju ekipu koja ima jednak pristup bez obzira na protivnika. Zadovoljno djeluje i trener, prije svega u tom radnom dijelu. Energija momčadi je na potrebnoj razini, dok nakon pobjede protiv Zvezde mora još i narasti. Ima Rimac nepresušno znanje, drugačije se ne može govoriti o nekome tko je bio dijelom sustava Eurolige, velike stvari njega i njegove Žute tek bi mogle čekati. Očito su te emocije negdje čučale, sve je isplivalo na površinu nakon velike pobjede. Možda i najveće ove sezone u njenoj ranoj fazi.

Slika utakmice definitivno je slavlje Žutih na centru i stisnute šake Slavena Rimca. No, već su oni ponovo u dvorani, u jeku su pripreme za dvostruki vikend program s Cedevitama. Ovakvi Žuti su favoriti protiv Cedevite Junior, nisu bez šanse ni u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije. Da će biti jednostavno - neće, ali Slaven Rimac će sigurno dobro pripremiti svoje momke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. listopad 2024 23:43