Cibonin toranj

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
VRIJEME CURI

Što se događa? Izjava direktora Cibone zaprepastila regiju! Neki su je nakon toga već i pokopali...

Čovjek je očito zakasnio na Skupštinu ABA lige, a onda imao poprilično bizarnu opasku...
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 19:39

Vukovi i dalje ne postoje, Cibona još uvijek nema momčad za sljedeću sezonu. Ali - tvrde podno Tornja - imat će je do kraja sljedećeg tjedna. Takve, naime, informacije dolaze sa Skupštine ABA lige koja je u četvrtak održana preko Zooma i u koju se direktor Ivan Matasić uključio već kad je debelo krenula, uz prilično bizarnu opasku da se “Cibona ionako slaže sa svime što kaže Partizan”.

Uglavnom, na stranu to što je zagrebački klub nakon Crvene zvezde saveznika u regionalnim okvirima ponovo pronašao u Beogradu, puno važnija je vijest da je ABA liga odredila da Cibona do 26. kolovoza mora uredu lige dostaviti ugovore s igračima kao dokaz da će imati složen roster za sljedeću sezonu. Poruka iz Tornja je pak da će sve biti riješeno do kraja sljedećeg tjedna.

U međuvremenu i dalje traju pregovori s vjerovnicima, pokušava se skinuti blokada klupskog računa, što je uvjet da se počne riješavati BAT jer bez toga nije moguće dovoditi nove igrače. I dok su u Ciboni optimistični što se tiče ishoda tih pregovora, informacije koje dolaze s drugih strana govore drukčije pa se tako može čuti da je među onima koji ne prihvaćaju klupski model po kojim bi se dug isplatio i Ivan Velić, trener koji je u finalu PH 2019. potpisao senzacionalnu metlu protiv Cedevite i donio prvi naslov prvaka Hrvatske nakon šestogodišnjeg posta, da bi mu u siječnju 2021. bio uručen otkaz. S obzirom na način na koji se rastao s klubom, Velićeva nepopustljivost je prilično razumljiva.

image

Josip Sesar još uvijek nije službeno predstavljen kao novi trener Cibone

BOŽIDAR VUKIČEVIĆ/CROPIX

Sve navedeno je dovelo do toga da se u četvrtak ujutro Zagrebom proširila vijest kako je Cibona - gotova, nešto kasnije podne su neki regionalni portali “ekskluzivno” objavili da su se Vukovi povukli iz ABA lige, no, vrlo brzo je razjašnjeno da se radi o lažnoj uzbuni. Barem zasad.

S druge strane, najavu kako će se “sve riješiti do kraja sljedećeg tjedna” također treba uzeti s velikom rezervom jer, podsjetimo, Matasić je u klubu već više od pola godine, bio je i na onoj čuvenoj konferenciji za novinare kad je bivši direktor Mauro Lukić govorio o milijunskim proračunima sljedećih godina, čak i napadu na Euroligu. A znamo kako je to završilo. Ostavkama predsjednika Marija Petrovića i direktora Lukića.

Tako smo danas sretni kad stigne demantij vijesti kako se Cibona gasi, iako se - ako ćemo iskreno - od kraja sezone zaključene novim naslovom prvaka Hrvatske još nije “upalila” s obzirom da se od profesionalnog košarkaškog kluba očekuje da sredinom kolovoza ima trenera i barem okosnicu momčadi za sljedeću sezonu. Cibona to nema. Kad će, ne zna se. Sljedeći tjedan? Živi bili pa vidjeli...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:37