KK Cedevita Olimpija
 ALES FEVZER/KK CEDEVITA OLIMPIJA/ABA LIGA
KAKAV KAOS

Suigrač hrvatskog kapetana saznao da ima koronu u - drugoj četvrtini? Susret se nastavio igrati...

Igraču Cedevite je za vrijeme nedjeljne utakmice protiv Krke ustanovljena zaraza koronavirusom.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 06. listopad 2020. 22:49

Nedjeljna drama u kojoj je jednom igraču Cedevite Olimpije tijekom druge četvrtine utakmice s Krkom potvrđen pozitivan test na koronu rezultirala je desetodnevnom karantenom za momčad koju vodi naš Jurica Golemac i za koju igra Roko Ukić.

Potvrdio je to klub iz Ljubljane priopćenjem u utorak, dan prije planirane utakmice Eurokupa s Bursom koja se neće odigrati unatoč tome što su Turci od ponedjeljka u Sloveniji. A tu utakmicu će Bursa dobiti 20:0 i bez borbe upisati dva boda jer po protokolu Eurokupa klub je obavezan igrati ako ima osam zdravih igrača.

Odgovorno ponašanje

Problem za Cedevitu Olimpiju su mjere Nacionalnog zavoda za javno zdravstvo Republike Slovenije, koji je prema svojim epidemiološkim mjerama naredio karantenu bez obzira što ni ponovno testiranje stožera i momčadi nije rezultiralo novim pozitivnim rezultatima.

- Unatoč svim epidemiološkim smjernicama koje klub slijedi od početka pandemije koronavirusa, bili smo svjesni da će nam Covid-19 pokucati na vrata prije nego kasnije, a nažalost to se dogodilo nakon samo dvije utakmice u međunarodnim natjecanjima. Svjesni smo da pravila postoje kako bismo ih se pridržavali i odgovorno ćemo poštivati ​​odluku Nacionalnog zavoda za javno zdravstvo - poručio je Davor Užbinec, direktor Cedevita Olimpije.

‘Propada’ i Gran Canaria?

Nakon utakmice s Bursom su Ljubljančani za vikend trebali gostovati kod Primorske, dok bi im po rasporedu sljedeći utorak - dakle, još uvijek unutar karantene - došla Gran Canaria. Pa bi i to moglo biti registrirano 20:0.

Zato je Užbinec uputio vapaj nadležnima...

- S obzirom na to da nam ograničenja i smjernice na snazi ​​u Sloveniji ne dopuštaju sudjelovanje na natjecanjima na kojima bismo se, prema važećim odredbama, mogli natjecati, unatoč pozitivnom slučaju u momčadi, apeliramo na odgovorne da promijene postojeće propise, ograničenja i smjernice, dopuste svim slovenskim klubovima da u slučaju pozitivnog slučaja pošalju sportaša u karantenu, a svi ostali nakon podnošenja negativnog testa mogu nastaviti s trenažnim procesom. Ako se i dalje primjenjuju postojeće mjere koje cijelu momčad šalju u desetodnevnu karantenu, tada će svi slovenski klubovi, bez obzira na sport, biti nekonkurentni u vrhunskim europskim natjecanjima, a to može imati velik utjecaj i na slovenski sport u cjelini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:03